Search
Close this search box.

Einde voor Salsaradio

De lokale omroep Salsaradio uit Papendrecht heeft afgelopen maandag (19 juni) na bijna 20 jaar om 23.00 uur de zender uitgezet. Als laatste plaat was Queen met ‘Who wants to live forever’ te horen. Kort daarna was er alleen nog ruis te horen op 105 FM. Ook de kabelkrant ‘Salsa-TV’ ging op zwart. De internetsite van de omroep gaat per 1 juli uit de lucht.

De omroep kampte met geldgebrek. Vorig jaar is er door de gemeenteraad besloten om voor 1 jaar financieel garant te staan voor de omroep voor een bedrag van €10.000,-. Na 1 jaar zou er gekeken worden of Salsa aan de door gemeente opgelegde eisen voldeed en besloten worden om de financiële steun nog voor maximaal 1 jaar te verlengen.

De raad besloot afgelopen donderdag om deze steun niet te verlenen. De omroep zag geen toekomst meer en besloot drie dagen eerder al te stoppen.

De problemen voor de omroep begonnen na een aangestoken brand in het pand van Salsaradio. Dit gebeurde net na een grote verbouwing en vervolgens werd Salsa in korte tijd ook nog getroffen door een inbraak in de studio en een blikseminslag in de zendapparatuur van de TV-krant. Deze tegenslagen in een zeer kort tijdbestek en de financiële leed die dit veroorzaakte zijn de omroep uiteindelijk fataal geworden. Door het verdwijnen van Salsa is ook een fusie met RTV Dordrecht van de baan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten