Zoek
Sluit dit zoekvak.

Harding en Hendriks winnen zaak om SlamFM

2HMedia, de investeringsmaatschappij van onder andere Ruud Hendriks en Reinhard Lodewijk den Hengst, beter bekend als Lex Harding, hoeft van de voorzieningenrechter de resterende aandelen in SlamFM niet te kopen van ID&T Broadcast bv. Volgens de Spits was ID&T Broadcast bv van mening dat 2HMedia het resterende pakket gewoon volgens afspraak moest overnemen.

SlamFM, voorheen eigenaar van ID&T, kwam vorig jaar in handen van 2HMedia. ID&T hield na de verkoop een minderheidsbelang in de onderneming. Volgens afspraak zou 2HMedia de resterende aandelen ook overnemen van ID&T Broadcast bv, als men zich niet in het beleid van de investeringsmaatschappij kon vinden. Afgesproken was dat ook dit restant (tegen 2,5 miljoen euro) naar 2HMedia zou gaan als ID&T zich niet in het beleid van de investeringsmaatschappij kon vinden.

Toen ID&T de laatste aandelen wilde verkopen aan 2HMedia weigerde men deze. Duncan Stutterheim van ID&T stapte hierop naar de rechter. 2HMedia wilde de resterende aandelen wel hebben, maar niet meer tegen de afgesproken prijs omdat ID&T zich niet aan zijn afspraken zou hebben gehouden. Zo zou ID&T niet hebben willen delen in de aanloopverliezen. [Spits/Radio.NL]