Headlines uit de krant: donderdag 8 juni

Huub Paulissen (46) is de eerste hoofdredacteur van zowel Dagblad De Limburger als het Limburgs Dagblad. De plenaire redactievergadering van de samenwerkende kranten heeft woensdag ingestemd met zijn voordracht. Paulissen begint uiterlijk op 1 augustus. De voormalig sportverslaggever volgt bij De Limburger Bart Brouwer op die in januari zijn functie neerlegde.

Brouwer lag al enige tijd overhoop met de directie van de Mediagroep Limburg (MGL) waartoe de kranten behoren. Bij het Limburgs Dagblad neemt Paulissen de plek in van Frans Blok die op dit moment nog wel in functie is. Lees verder

TV
Jongeren van 16 tot 17 jaar zitten ruim drie uur per dag voor de televisie of voor het computerscherm. Maar ook kleuters van 3 tot 5 kijken gemiddeld een uur televisie per dag, en ze spelen twintig minuten per dag spelletjes op de pc. Dat blijkt uit de resultaten van onze grote opvoedingsenquête. Lees verder

AT5
,,Doe geen grote dingen. We gaan niet allemaal naar huis zwaaien.” Regisseur Harm-Ydo Hilberdink geeft elf acteurs woensdagochtend instructies voordat de eerste opnames beginnen van de Amsterdamse reality soap. De acteurs hebben zich buiten op straat verzameld voor een gerenoveerd wooncomplex aan het Jan van Schaffelaarplantsoen in Amsterdam-West. Ook een clubje journalisten en fotografen staat er. ,,De aanwezige pers heeft fantastisch gefigureerd”, krijgen zij na afloop van Hilberdink te horen. Want fictie en werkelijkheid lopen door elkaar in de reality soap, waarin het leven in een multiculturele wijk in Amsterdam Nieuw-West centraal staat. ,,We gaan proberen een werkelijkheid te creëren”, zegt de regisseur over de soap, die vanaf september te zien is op stadszender AT5. Lees verder

Orange
Telecombedrijf Orange moet een tv-commercial over betalen per seconde rectificeren in vijf landelijke kranten. De voorzieningenrechter in Haarlem heeft woensdag geoordeeld dat het spotje misleidend is voor de consument. Lees verder

Talpa
Talpa wil dat de sms-dienst ‘Talpalarm’ een andere naam krijgt. De dienst, die aangeeft wanneer in het Talpa-programma De Wedstrijden een samenvatting van een bepaalde club in beeld komt, levert Talpa schade op. Dat staat in een brief die ondernemer Dirk Poot van Talpalarm heeft gekregen. Lees verder

High-definition
De bal kan straks tijdens het WK voetbal raar rollen, dat is het leuke van sport. Maar als het aankomt op de informatie- en communicatietechnologie zijn verrassingen minder welkom. Ict-dienstverlener T-Systems kreeg de verantwoordelijkheid voor de aanleg van de WK-infrastructuur. Van de verspreiding van televisiebeelden in high-definition (HD) kwaliteit tot het routesysteem dat automobilisten over de juiste weg naar de stadions leidt. En alles wat daartussen zit. Lees verder

Krant
De oplage van kranten in de wereld is het afgelopen jaar met 0,56 procent gestegen. Daarmee rolden er eind 2005 dagelijks 439 miljoen kranten van de persen. Dit blijkt uit cijfers van WAN, de World Association of Newspapers, die deze week bijeen is in Moskou. Sinds 2001 is het aantal kranten in de wereld met 6 procent toegenomen. In Azië groeit de oplage van dagbladen het sterkst. Het beeld is enigszins vertekend omdat de gratis kranten niet zijn meegeteld. Als dit wel het geval zou zijn, bedroeg de stijging over de afgelopen vijf jaar 7,8 procent. De gratis kranten vormen inmiddels 6 procent van de totale oplage. In Europa is dat zelfs 17 procent. Lees verder

Telecom
Kortzichtig en verkeerde behoudzucht voor bestaande telecomaanbieders. Dat vinden voorlopers met internet in Nederland van de wens van CDA en VVD om gemeenten aan de ketting te leggen wat betreft lokale glasnetten. Gisteravond besloot het CDA plotseling om de VVD te steunen in het pleidooi om gemeenten te verbieden nog langer in glasvezelnetten te investeren. Lees verder

Glasvezelnetten
De Tweede Kamer staat op het punt tegen de zin van minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken de gemeenten te verbieden glasvezelnetten aan te leggen. Een wetswijziging, die is ingediend door VVD-Kamerlid Charlie Aptroot, kreeg dinsdag tot verbazing van de D66-bewindsman de steun van het CDA. Aptroot verwacht nu een meerderheid in de Kamer achter zich te krijgen. Lees verder

WOS
De in financieel zwaar weer verkerende zender WOS gaat zich richten op cultuur, sport en jongeren. De vernieuwde WOS werkt alleen met vrijwilligers, daarom is gistermiddag voor alle acht personeelsleden ontslag aangevraagd. Er is geen geld meer om hen te betalen. De Westlandse Omroep Stichting blijft uitzenden op zowel radio, televisie als internet, verzekert interim-manager Koos Maring. Hij stelde een plan op om de zo goed als failliete Westlandse omroep een nieuwe toekomst te geven. Voorlopig wil hij in de programmering niks veranderen, na de zomer moet de vernieuwde WOS zich presenteren. Maring: „Er is veel potentieel onder de enthousiaste vrijwilligers. We gaan hen trainen om hen met goede programma’s te laten komen. Het is nu zaak te stabiliseren en de zender vervolgens vanaf nul opnieuw op te bouwen.’’ Lees verder

Spongebob
Spongebob Squarepants is hot. Supermarktartikelen met de afbeelding van de populaire tv-spons verkopen goed. Zes van de tien best verkochte zogeheten ’karakter producten’ zijn aan het Amerikaanse figuurtje Spongebob gekoppeld, zo blijkt uit onderzoek van het bureau IRI. Het figuurtje is bekend van het commerciële kindernet Nickelodeon. Spongebob kent in de supermarkt allerlei verschijningsvormen, variërend van pasta tot koekjes. Lees verder

Glas
De Tweede Kamer staat op het punt tegen de zin van minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken de gemeenten te verbieden glasvezelnetten aan te leggen. Een wetswijziging, die is ingediend door VVD-Kamerlid Charlie Aptroot, kreeg dinsdag tot verbazing van de D66-bewindsman de steun van het CDA. Aptroot verwacht nu een meerderheid in de Kamer achter zich te krijgen. Lees verder

Bunskoek
Daphne Bunskoek heeft in het nieuwe seizoen geen vaste rol meer in de tv-serie Keyzer & De Boer Advocaten. De RTL Boulevard-presentatrice vertrekt omdat ze het te druk heeft met haar andere werkzaamheden. Dat maakten de KRO en de NCRV, die de serie uitzenden, dinsdag bekend. Bunskoek verruilt in de serie haar baan als advocate voor die van officier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Haar personage Ricky van den Hoogen komt wellicht nog wel sporadisch terug. Actrice Karien Noordhoff, bekend van onder meer de serie Alex FM van The Box, maakt het zeskoppige advocatenteam weer compleet. Lees verder

TV
Zeven maanden vragen, bedelen en smeken bewoners van de Agniesestraat al om informatie van de RET. De vervoersmaatschappij wordt verantwoordelijk gehouden voor vreemdsoortige storingen in hun straat. Tv’s vertonen kuren en kompassen draaien op die momenten dol. Onbegrijpelijk vinden de bewoners het dat de RET na diepgravend onderzoek sinds twee weken antwoorden heeft, maar de informatie voor zich houdt. Pas volgende week worden bewoners geïnformeerd. Lees verder

Times
Amerikaanse kwaliteitskranten richten hun website ‘blog friendly’ in; zo proberen ze het bloggers naar de zin te maken. De artikelen van de grote Amerikaanse kranten The Washington Post en The New York Times zijn makkelijk linkbaar, en beide kranten hebben bloggers in dienst. The Washington Post drukt bij elk artikel een lijstje af van verwijzende blogs (‘Who’s blogging’), The New York Times brengt dagelijks een toptien van ‘most blogged’ artikelen. Lees verder

Essent
Het Belgische telecomconcern Telenet is niet geïnteresseerd in de overname van Casema, maar wel in Essent Kabelcom. Dat meldt althans De Standaard. Volgens de Belgische krant overweegt Telenet om een bod op Essent Kabelcom uit te brengen. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email