Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Oerend hard’ verkozen tot beste motorsong

Normaal heeft met het nummer ‘Oerend hard’ de beste motorsong aller tijden gemaakt. Dat is de uitkomst van een verkiezing die is uitgeschreven door de organisatie van de motorwedstrijd TT in Assen. De plattelandshit werd met 41 procent van de stemmen verkozen boven klassiekers als ‘Born to be wild’ van Steppenwolf (2) en ‘Radar love’ van Golden Earring (4).

Bijna tweeduizend motorliefhebbers brachten hun stem uit. Ze konden kiezen uit tien platen, die waren geselecteerd door enkele prominenten uit de vaderlandse motor- en muziekwereld.

De derde plaats was voor het nummer ‘Harder!’ van Jovink en de Voederbietels, waarin de zoon van Normaal-zanger Bennie Joling speelt. De nieuwste single van de Achterhoekse band is dit jaar het themanummer van de TT. Jovink en de Voederbietels brengt het nummer zaterdag na afloop van de motorwedstrijd op het circuit ten gehore.

De 76e editie van de TT wordt van donderdag tot en met zaterdag gehouden op het circuit van Assen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten