Zoek
Sluit dit zoekvak.

Capital Radio verbant Richard Bacon naar zusterstation Xfm

Richard Bacon zal binnenkort niet meer te horen zijn op Capital Radio in Londen. Momenteel is Bacon nog tijdens de avondspits te horen op de zender, maar eigenaar GCap Media heeft besloten om de deejay te vervangen. Vanaf augustus zal Lucio, de huidige avondspitsdeejay van zusterstation Xfm, de plek in gaan nemen van Bacon, terwijl Bacon de plek van Lucio krijgt bij Xfm.

Al enige tijd gingen de geruchten dat er een einde zou gaan komen aan de carrière van Bacon (foto boven) bij Capital Radio. De luistercijfers van zijn show zijn namelijk niet al te best, maar dat is iets waar eigenlijk heel Capital Radio mee te maken heeft. Afgelopen voorjaar daalde het marktaandeel van zender namelijk naar 5,1%. Een schril contrast met zeven jaar geleden toen het station nog ruim 12% marktaandeel wist te trekken en verreweg de populairste radiozender in Londen was. Lange tijd wist Capital Radio, toen nog 95.8 Capital FM geheten de nummer 1 positie vast te houden, maar sinds het vertrek van het ‘gouden’ duo Chris Tarrant (ochtend) en Neil Fox (avondspits), heeft het station al diverse keren haar koppositie verloren aan rivalen als Heart 106.2 en (momenteel) Magic 105.4.

Het ziet er naar uit dat eigenaar GCap Media zo snel mogelijk de dalende luistercijfers van Capital Radio een halt wil toeroepen door Bacon van de zender af te halen, al luidt de officiële verklaring dat het programma van Bacon beter bij het alternatieve Xfm dan bij Capital zou passen.

Bacon, 30, begon zijn radiocarrière bij een lokaal station in Nothingham. In 1997 werd hij door de BBC aangetrokken als presentator van het kinderprogramma “Blue Peter”. Hieraan kwam echter abrupt een einde nadat hij had toegegeven dat hij drugs had gebruikt.

Toch betekende dat niet het einde van de carrière van Bacon, want de afgelopen jaren presenteerde hij “The Big Breakfast” op Channel 4. Hier werkte hij samen met huidig Capital Radio ochtendjock Johnny Vaughan.

Ook op radiogebied bleef Bacon actief. Zo presenteerde hij enkele programma’s op BBC Radio Five Live en was hij korte tijd te horen op Xfm in Londen. In augustus 2005 werd Bacon naar Capital FM gehaald om de plek van Neil Fox in te nemen. Na een jaar raakt Bacon echter zijn programma alweer kwijt op de zender.

Zij opvolger Lucio (foto onder) van Xfm begon zijn radiocarrière bij de universiteitsradio van Bradford. Daarna werkte hij voor diverse stations van radiogigant Emap, waaronder Galaxy, Hallam FM en Kerrang 105.2. In oktober 2005 vertrok Lucio naar Xfm in Londen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten