Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: vrijdag 21 juli

Radiozender Caz!, die in mei in de plaats kwam van Yorin FM, heeft het in de eerste maanden na de oprichting minder goed gedaan dan zijn voorganger. Het luistertijdaandeel daalde in mei en juni met 0,2 procentpunt ten opzichte van maart en april, toen Yorin nog in de lucht was.

Dat blijkt uit het Continu Luisteronderzoek (CLO), waarvan de Publieke Omroep donderdag cijfers bekendmaakte. Voor de zenderverandering had Yorin FM overigens ook al last van een dalend aandeel in de luistertijd (2,6 procent in november 2005 naar 1,9 procent in april 2006). Lees verder

AIVD
De geheime dienst AIVD kan zelf niet bevestigen of ontkennen dat twee Telegraaf-journalisten als mogelijke ‘staatsgevaarlijke elementen’ zijn geobserveerd en afgeluisterd. Toch heeft een bron met goede contacten binnen de dienst gemeld dat de AIVD is ‘gestopt’ nadat de kortgedingrechter in Den Haag eind juni had beslist dat het afgelopen moest zijn. Advocaat mr. B. Le Poole heeft dit woensdag als advocaat van De Telegraaf en de verslaggevers Joost de Haas en Bart Mos onthuld voor het gerechtshof in Den Haag, waar de Staat der Nederlanden (minister van Binnenlandse Zaken Remkes en de AIVD) in hoger beroep het oorspronkelijke rechterlijke oordeel wil laten vernietigen. Lees verder

3FM
‘We zijn toch geen legerzender?!’ Job de Wit, die op zaterdagavond een dance-programma maakt voor radio 3FM, is niet blij met het plan voor Uruzgan.fm. De Wereldomroep en 3FM willen een speciale radiozender opzetten voor de Nederlandse militairen in Uruzgan, in samenwerking met Defensie. De zender zou vanaf 1 augustus moeten uitzenden. Dan begint de Nederlandse missie in de Afghaanse provincie Uruzgan. Er zijn ook 3FM-dj’s die het plan wél zien zitten. Gerard Ekdom, de presentator van Arbeidsvitaminen, noemt het een grote eer. ‘We moesten er wel om lachen toen we het in een vergadering hoorden. Dan zijn we toch populair. Ze kiezen voor 3FM en niet voor Radio 538 of zo.’ Ekdom moest denken aan de goede sfeer van Good Morning, Vietnam. ‘Dat was een film, dit is wel echt hoor,’ reageert De Wit. ‘En dan Arbeidsvitaminen voor de militairen?!’ Na een voorzichtige suggestie aan Ekdom dat de Nederlandse missie naar Afghanistan politiek niet onomstreden is, komt deze met een nuance: ‘Ik had er nog niet zo over nagedacht. Ik heb er mixed emotions bij. Aan de ene kant denk ik, haal die militairen zo snel mogelijk terug. Maar als ze er toch zijn, moeten we ze maar steunen.’ Lees verder

Stars
Frits Sissing, bekend van Opsporing Verzocht en Dancing with the Stars, wordt de presentator van Restoration, dat de AVRO vanaf 12 november uitzendt. In het Endemol-programma, dat wordt ondersteund door de BankGiroloterij, krijgen kijkers de kans om historische gebouwen van de ondergang te redden. Lees verder

Top
Ras-Amsterdammers Guillermo en Tropical Danny scoren met Toppertje! nu al de zomerhit van het jaar. Het geheim? ‘Geen boodschap, gewoon feest.’ Ze houden het vanmiddag veilig bij een colaatje en een cappuccino. Nog even geen toppertje dus. Tijdens een goed feestje kunnen ze er van het hoogalcoholische drankje op basis van rode wodka wel 20 op, maar nu moet er gewerkt worden. Hun grote inspiratiebron (‘gewoon achterover slaan, dan ben je heel snel heel lam’) bezorgt de twee vrienden namelijk dé zomerhit van dit jaar. En dus zijn twee kroegzangers ineens het meestgevraagde duo van Nederland. In de vaderlandse hitlijsten van komend weekeinde scheidt alleen Marco Borsato’s Rood het tweetal van de eerste plek. Hun verklaring voor het succes van het meezingriedeltje in de stijl van Koos Alberts is even doeltreffend als simpel. Danny: ,,Toppertje knalt er lekker in en knalt er dan niet meer uit.’’ Lees verder

CAIW
Het blijft klachten regenen over kabelbedrijf CAIW. Nu maken enkele Schiedammers zich boos over het feit dat zij moeten betalen voor het overmaken van het kabelabonnement. Voor het gebruikmaken van de acceptgiro vraagt het Westlandse bedrijf 1,25 euro. Een automatische incasso is kosteloos, maar voor sommige mensen gaat deze wijze van betaling te ver. ,,Je wordt gewoon voor het blok gezet,’’ stelt boze bewoner Bos. Het gaat hem niet zozeer om het bedrag, maar om het principe. ,,Ze maken misbruik van hun positie,’’ vindt hij. De Schiedammer belde het bedrijf met de vraag of hij het kabelabonnement ook gewoon via een overschrijvingskaart kan voldoen, uiteraard zonder betaling van de extra kosten. ,,Ik kreeg te horen, dat ik dat beter niet kon doen, omdat ik zou worden afgesloten,’’ vertelt de verbaasde man. Lees verder

Beatles
The Beatles hebben de melodie van hun klassieker Yesterday van een Napolitaans volkswijsje. Dat zegt de Italiaanse muziekexpert en componist Lilli Greco. Als bewijs speelde hij in een nieuwsuitzending op de piano het liedje Piccere’ che vene a dicere uit 1895, en het bleek inderdaad vrijwel identiek aan Yesterday, aldus het Italiaanse persbureau Ansa woensdag. Lees verder

VRT
In eerste instantie mag de VRT een digitaal cultuurkanaal uitbouwen. Na achttien maanden kan het digitaal aanbod uitgebreid worden, dat beperkt wordt tot een nieuws- en informatiekanaal. Dat digitaal nieuwskanaal zou dan in 2008 van start kunnen gaan. In 2007 krijgt de openbare omroep een dotatie van 279.000 euro. Dat bedrag stijgt in 2008 naar 286.000 euro. Het jaar daarop verhoogt de dotatie niet, terwijl in 2010 de dotatie afklokt op 288.100 euro. In 2011 stijgt die tot 293.300 euro. Lees verder

VARA
De VARA heeft de film Offers verkocht aan de Finse en Argentijnse televisie. Het verhaal van Offers gaat over een man en een vrouw die verstrikt raken in de strijd tussen terreur en antiterreur. De twee worden gespeeld door Jacob Derwig en Maryam Hassouni. In Offers schaduwt politieman Haron de Palestijnse Laila. Zij betrapt en ontmaskert hem. Hij ontdekt dat zij de zus is van een jongen die gedwongen werd zich op te blazen in Parijs. Bij de aanslag kwamen Harons ouders om het leven. Lees verder

Gerelateerde berichten