Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landgoed voor De Gouden Kooi staat in Eemnes

Talpa heeft een landgoed in Eemnes gekocht voor het tv-programma De Gouden Kooi, dat vanaf dit najaar wordt uitgezonden. Het afgelegen landgoed beschikt over een villa, een bos, een vijver, een paardenstal en een zwembad, meldt Talpa Nederland vrijdag. Kandidaten die meedoen aan het programma, nemen hun intrek in de villa. Degene die het er het langst volhoudt, krijgt het hele landgoed cadeau.

Voorwaarde is wel dat de kandidaat er dan minimaal een jaar heeft gezeten. Een maximale verblijfsduur is niet ingesteld. Talpa is ervan overtuigd dat het programma een succes wordt. “Als je een groep mensen bij elkaar zet die elkaar niet kennen en je sluit ze op, dan gebeurt er altijd wel wat”, meent een woordvoerder. Deelnemers mogen het terrein niet af, maar kunnen wel ‘contactpunten’ winnen waarmee ze vrienden of familieleden langs kunnen laten komen.

Volgens de woordvoerder hoeven de bewoners elkaar niet weg te pesten. “Ze hoeven niets te doen. Wel kunnen ze bijvoorbeeld een studie volgen. Zolang ze het huis maar niet verlaten.” Er kan niet worden gestemd. Ook nomineren bewoners elkaar niet.

De bekendmaking van de plannen voor De Gouden Kooi leidde in april tot ophef. Zo wilde de SGP het programma verbieden, omdat het zou gaan om een ’treiterprogramma’. Talpa ontkent dat daarvan sprake is. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten