Zoek
Sluit dit zoekvak.

Programmawijzigingen bij BBC Radio 1 en NDR 2

De Engelse popzender BBC Radio 1 zal vanaf september haar programmering deels gaan wijzigen. Vooral in de avonduren zal daarbij meer ruimte komen voor shows met specialistische muziek. De Noord-Duitse popzender NDR 2 heeft sinds afgelopen maandag een vernieuwde programmering. Ook dit station heeft in de avonduren meer ruimte vrijgemaakt voor specialistische muziek.

BBC Radio 1
Vanaf 25 september zal de avond van BBC Radio 1 er anders uit gaan zien. Elke maandag tot en met donderdag zal namelijk het programma “In New Music We Trust” te horen zijn. Het is de bedoeling dat elke avond de nieuwste muziek uit steeds een andere muziekstroming te horen zal zijn. Het programma zal dan ook elke avond door een andere deejay gepresenteerd gaan worden. Op maandag is dit Steve Lamacq, op dinsdag Tim Westwood, op woensdag Jo Whiley, terwijl Pete Tong de donderdag voor zijn rekening zal nemen.

Na “In New Music We Trust” zal Colin Murray van 22 uur tot middernacht op de zender te horen zijn. Voor Murray wordt dit zijn eerste eigen show op Radio 1, want momenteel is hij nog elke werkdag tussen 13 en 16 uur met Edith Bowman een programma op de zender, maar vanaf september zal Bowman dit in haar eentje gaan doen.

Ook heeft BBC Radio 1 twee nieuwe deejays aangetrokken. Zo zal Eddie Halliwell elke donderdag op vrijdagnacht de nieuwste hits uit de clubs presenteren aan de luisteraars. Trophy Twins zal in het weekend tijdens de vroege weekenduurtjes een after-party gaan verzorgen op het station.

Andere nieuwe programma’s die op de zender te horen zullen zijn, zijn onder meer “The 1Xtra showcase” en “Annie’s Mix Tape” op vrijdagavond en een nieuwe mixshow in de nacht van vrijdag op zaterdag.

NDR 2
De Noord-Duitse zender NDR 2 heeft sinds afgelopen maandag vooral op werkdagen haar programmering gewijzigd. Zo schuift voormalig middagdeejay Holger Ponik voortaan aan naast Elke Wiswedel tijdens de ochtendshow, terwijl voormalig ochtenddeejay Jens Mahrhold tussen 10 en 14 uur op de zender te horen zal zijn. Laatstgenoemde zal pas vanaf 19 juli op deze plek te horen zijn. Tot die tijd zal de huidige deejay Jan Malte Andresen te horen blijven. Wat er daarna met Andresen gaat gebeuren is niet bekend. Geruchten gaan dat hij na 10 jaar het station zal gaan verlaten. De middagshow van NDR 2 zal voortaan van 14 tot 18 uur te horen zijn en door verschillende deejays gepresenteerd gaan worden.

Nieuw is het programma “NDR 2 Abend” dat dagelijks tussen 18 en 21 uur gepresenteerd zal worden door Jens Vogt en Stefan Vogt. Na de avondshow zal er veel ruimte zijn voor specialistische muziek in “NDR 2 Soundcheck”.

Met het invoeren van de nieuwe programmering heeft NDR 2 ook twee nieuwe deejays toegevoegd aan haar team: Christian Blecken (Antenne Bayern) en Mike Kleiss (SWR 3 en MDR Jump). Zij zullen op wisselde tijden op de zender te horen zijn. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten