Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiostations Bel RTL, BXL en Contact groep fuseren

De Waalse radiostations Bel RTL, BXL en de stations van de Belgische Contact groep (Radio Contact, Contact 2 en Contact+) gaan fuseren. De RTL groep, RTL TVI, uitgever Rossel en Lemaire Electronics hebben besloten om gezamenlijk een nieuwe radioholding op te richten, waarin hun radio activiteiten gebundeld worden.

Vooral voor de RTL groep betekent de nieuwe holding een flinke versteviging van haar radio activiteiten. Tot voorkort had de RTL groep 43% aandeel in zowel Bel RTL als de Brusselse stadszender BXL. Van de Contact groep had de RTL groep 49,9% in handen.

Van de nieuwe holding krijgt de RTL groep direct 32,7% van de aandelen in handen, Rossel en Lemaire beiden 24,9%, gevolgd door RTL TVI met 17,5%. Echter, RTL TVI is voor 66% bezit van de RTL groep, waardoor de RTL groep in totaal 50,2% van de nieuwe radioholding beheren.

Met de nieuwe radioholding hopen de bedrijven hun radio activiteiten in België, en Wallonië in het bijzonder, verder te verstevigen. Bel RTL is momenteel marktleider in Wallonië met een marktaandeel van 21,3%, gevolgd door Radio Contact met 14,2%. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten