Search
Close this search box.

Shockjock Mancow zoekt nieuw vlaggenschip

De Amerikaanse shockjock Erich Muller, beter bekent als ‘Mancow Muller’, moet op zoek naar een nieuw vlaggenschip voor zijn ochtendshow ‘Mancow’s Morning Madhouse’. Na acht jaar heeft de rockzender Q101 (WKQX) in Chicago besloten om het contract met Muller niet meer te verlengen. Aanstaande vrijdag (14 juli) zal de shockjock voor het laatst op de zender te horen zijn, zo meldt ‘Billboard radio Monitor’.

Dat Q101 besloten heeft om niet meer verder te gaan met Muller betekent overigens niet dat hij werkeloos is. In tegendeel zelfs, want zijn ochtendshow wordt door nog 20 radiostations in de verenigde Staten overgenomen. Wel moet Muller spoedig op zoek naar een andere studio om zijn programma uit te maken. Q101 was namelijk het vlaggenschip van de shockjock. Dit houdt simpelweg in dat zijn programma dagelijks vanuit de studio van de rockzender in de ‘Windy City’ kwam. Net als Howard Stern voor zijn overstap naar Sirius altijd zijn show maakte vanuit de studio van K-Rock in New York City.

Volgens Q101 is het beëindigen van de samenwerking met Muller een logisch gevolg van de nieuwe strategie van het station. Deze wil nog meer de nadruk gaan leggen op muziek en het ‘shuffle format’, zeg maar de rockversie van Jack FM, ook naar de ochtend doorzetten. Vanaf september zal er een nieuwe ochtendshow op de zender te horen zijn.

Muller zelf denkt overigens dat er een heel andere reden is voor het beëindigen van de samenwerking. Emmis Communivations, eigenaar van Q101, zou namelijk niet blij zijn dat Muller regelmatig een bijdrage levert aan het ochtendprogramma ‘Fox & Friends’ op de televisiezender Fox News.

Mancow Muller is in de Amerikaanse radiowereld geen onbekende naam. Vorig jaar was hij namelijk nog in de race als opvolger van Howard Stern. Daarnaast zat ook Clear Channel achter Muller aan. De shockjock besloot toen echter om Q101 trouw te blijven.

Net als Stern staat Mancow Muller inmiddels hoog op de “shockjocklijst” van de mediawaakhond FCC. Afgelopen jaren ontving de FCC meerdere klachten over de Mancow, hetgeen goed was voor circa $42.000 aan boetes voor Emmis. In 2004 kocht Emmis met $300.000 verdere klachten tegen Muller af bij de FCC. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten