Search
Close this search box.

Stemmen op de zomerse 50

Ruim 150 radiostations in Nederland en Vlaanderen gaan in augustus de Zomerse 50 uitzenden. Dit is een lijst, die wordt samengesteld via de website Zomerse50.nl door de luisteraars van alle radiostations. De Zomerse 50 geeft al zes jaar lang een overzicht van de populairste zomerhits in Nederland en België. Stemmen is mogelijk tot en met 13 augustus.

Het initiatief voor de Zomerse 50 komt van de 25-jarige Martijn de Lange uit Enschede. Naast zijn werk bij stadsomroep Enschede FM studeert hij Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. In 2001 kwam bij hem het idee om een samenwerking tussen diverse lokale radiostations op te zetten met een zomerse hitlijst.
Deze eerste gedachte is uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van 150 radiozenders verspreid over Nederland en Vlaanderen. Rond de kerstperiode is er een winterse variant van de Zomerse 50, namelijk de Winterse 50 met de 50 grootste kersthits. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten