Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede reeks tv-serie Shouf Shouf! in de maak

De Vara komt begin volgend jaar met een tweede reeks afleveringen van de televisieserie Shouf Shouf! De omroep heeft donderdag bekendgemaakt twaalf nieuwe afleveringen te maken. De serie is het vervolg op de succesfilm ‘Shouf Shouf Habibi’ uit 2004.

De regie van de serie is in handen van Tim Oliehoek (‘Vet hard’) en Albert ter Heerdt (De Band, Daar Vliegende Panters). Ter Heerdt regisseerde ook de film. De nieuwe opnamen beginnen volgende week.

Ook in de tweede serie draait het verhaal om een groep Marokkaanse vrienden in Amsterdam, die niet zonder slag of stoot iets van hun leven proberen te maken. Het grote verschil met de eerste serie en de film is dat het hoofdpersonage Ap, een rol van Mimoun Oïssa, een stuk serieuzer is geworden. Hij heeft een café overgenomen en werkt aan zijn carrière. Andere bekende gezichten uit de film en serie, zoals Mimoun Ouled Radi en Leo Alkemade, zijn ook opnieuw van de partij. Verder speelt Maryam Hassouni, bekend uit Dunya & Desi, een rol.

Oïssa, die in ‘Het Schnitzelparadijs’ eveneens een troetelallochtoon speelde, is mede verantwoordelijk voor het script. Aan de tweede serie is verder geschreven door Luuk van Bemmelen, Melle Runderkamp en Wolter Muller. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten