Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel kijkers voor Tour de France

De live etappes van de Tour de France hebben veel televisiekijkers getrokken. De etappeverslagen trokken dit jaar gemiddeld 846.000 kijkers. Vooral in de laatste week van de Tour werden deze live verslagen, gezien het warme weer, goed bekeken met een gemiddelde van bijna 1,2 miljoen. De afgelopen vijf jaar (2001-2005) werd het Tour-verslag door gemiddeld 829.000 Nederlanders gevolgd.

Ook de website van de NOS trok ook veel belangstelling. De site werd bezocht door bijna 1,3 miljoen unieke bezoekers. Gezamenlijk waren ze goed voor 35 miljoen pageviews. Vooral de live streams waren een groot succes met bijna 21 miljoen pageviews.
 
De helft van alle Nederlanders van 6 jaar en ouder hebben ten minste 5 minuten van een van de live etappeverslagen op televisie gezien. De meest bekeken etappes waren op woensdag 19 en donderdag 20 juli toen bijna 1,2 miljoen Nederlanders voor de buis zaten. Op woensdag won Michael Rasmussen de Koninginnenrit in de Alpen. Op donderdag behaalde Floyd Landis tot ieders verrassing de zege in de derde Alpenrit en werd hierdoor weer favoriet voor de eindzege. Voor de Toursite van de NOS waren woensdag 19 en donderdag 20 juli ook de meest bezochte dagen met respectievelijk 4,7 en 4,6 miljoen pageviews.
 
Naar NOS Studio Sportzomer, het live late avondprogramma vanuit Frankrijk gepresenteerd door Mart Smeets, keken gemiddeld 819.000 kijkers. De uitzending op woensdag 19 juli trok de meeste televisiekijkers: 942.000. Naar het NOS Tourjournaal keken gemiddeld bijna een half miljoen Nederlanders. Hier werd de proloog het meest bekeken met ruim 1 miljoen kijkers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten