Zoek
Sluit dit zoekvak.

WAF competitie voor radiojournalisten van start

Dit jaar strijden radiojournalisten voor het tweede jaar om de WAF-awards in de categoriëen “Sport”, “Kort nieuws” “Primeur” en “Reportage”. Tot 1 oktober kunnen zij hun mooiste, spannendste en meest spraakmakende radiowerk insturen. Het Wereld Audio Festival 2006 voor nieuwsradiomakers zal dit jaar plaatsvinden op 9 november in het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Daar zal een vakjury ook de winnaars bekend maken.

Dit jaar is er ook aandacht voor ‘Civic Journalism’. Steed meer mensen nemen geen genoegen meer met de rol van passieve luisteraar, maar gaan zelf nieuws maken. Wat betekent het voor de (radio) journalistiek als steeds meer niet-professionals zich op haar vakgebied begeven met podcasts, foto’s, blogs en videofilmpjes? Zijn journalisten eigenlijk wel zoveel slimmer dan hun publiek?

De Dag van het Radionieuws
Op de radiozenders zelf zal op 9 november “De Dag van het Radionieuws” worden gevierd. Luisteraars worden in zoveel mogelijk nieuwsprogramma’s de hele dag door getrakteerd op het mooiste van nieuwsradio. Bekende Nederlanders én bekende radiomakers laten hun favoriete nieuwsfragment horen en vertellen daarbij waarom radio voor hen belangrijk is. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten