Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereldomroep stuurt radio’s naar Indonesië

De Wereldomroep stelt duizend radio’s beschikbaar aan de slachtoffers van de aardbeving op 27 mei jl. in Yogyakarta, Indonesië. Radio is een zeer belangrijke informatiebron voor de bevolking, aldus de Wereldomroep. De Nederlandse ambassadeur Dr. Nikolaos van Dam heeft deze week in Indonesië al de eerste radio’s uitgereikt aan drie radiostations waarmee de Wereldomroep in de regio samenwerkt. Deze zullen de radio’s onder de bevolking verspreiden.

Ambassadeur Van Dam heeft de overhandiging van de radio’s overgenomen van voormalig staatssecretaris Medy van der Laan, die vanwege haar ontslag haar werkbezoek aan Indonesië vervroegd heeft afgebroken.

Via de radio’s kunnen mensen in Yogyakarta en omgeving luisteren naar zowel de Indonesisch-talige kortegolfuitzendingen van Wereldomroep als de FM-uitzendingen van de partnerstations. De drie partnerstations hebben gezamenlijk een verzorgingsgebied van ongeveer 1 miljoen gezinnen. Doel is dat er in de meeste dorpen in de omgeving van Yogyakarta tenminste één radio beschikbaar zal zijn. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten