Search
Close this search box.

Wereldomroep traint makers tv-programma’s

Radio Nederland Wereldomroep traint van 3 tot en met 14 juli vijf makers van tv-programma’s uit Sri Lanka. Centraal staat hoe educatieve tv-programma’s kunnen bijdragen aan de geestelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Aanleiding is het hulpproject van Cathy Spierenburg (netcoördinator Z@pp), waarmee kinderen in Sri Lanka met behulp van poppen en tv-items over de tsunami hun ervaringen verwerken.

De training vindt plaats in Hilversum en wordt verzorgd door RNTC, het trainingscentrum verbonden aan de Wereldomroep. De vijf programmamakers maken met steun van Z@pp en OC&W tv-items voor een educatief kleutermagazine over de belevenissen van twee poppen, die na de tsunami op het strand zijn gevonden. Bovendien zijn de poppen in groten getale aan kinderen in Sri Lanka uitgedeeld, zodat de kinderen met de poppen kunnen spelen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten