Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Keistad FM wil etherfrequentie in Amersfoort

De initiatiefnemer van de in de jaren 80 populaire vrije radiozenders Radio Eemland en later Keistad FM, Carel Andriessen, heeft middels het mediabedrijf EBS Media in Amersfoort een nieuwe aanvraag ingediend voor een “niet landelijke commerciële Omroep”.

Op 5 juli jl. heeft het Directoraat Generaal Energie en Telecom (DGET) van EZ twaalf zogenaamde rest-frequenties voor verdeling aangewezen. Voor Amersfoort en regio is dat de frequentie 99.5 FM. In het Nationaal Frequentie Plan staat dat de frequentieruimte in de FM-omroepband middels een veiling of een vergelijkende toets zal worden verdeeld. De procedure hiervoor is in voorbereiding en zal, naar verwachting, dit najaar worden bekend gemaakt.

Keistad FM
Keistad FM wil zich richten op de leeftijdscategorie van 25 tot 65 jaar en ouder en wil zich zéér sterk onderscheiden van alle landelijke commerciële- en publieke omroepen en de plaatselijke lokale omroep(en). Hiertoe is een businessplan opgemaakt en een basis-programmering met de kenmerken van het afwijkende programma format. Details van de programmering worden nog niet bekend gemaakt vanwege een mogelijk vergelijkende toest. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten