Stemmen op radioprijzen van start

Voor de eerste keer in de Nederlandse radiogeschiedenis worden dit jaar tijdens de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring ook publieksprijzen voor radio uitgereikt. Net als bij de Televizier-Ring zijn er vier categorieën: De RadioRing voor beste radioprogramma, De Zilveren Radioster Man voor beste presentator, De Zilveren Radioster Vrouw voor beste presentatrice en Het Gouden Radio-Oortje voor het radio-evenement van het jaar.

De stemming verloopt volgens hetzelfde procédé als de Televizier-Ring verkiezingen. De stemprocedure gaat via de website Televizier.nl en start 29 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met dinsdag 26 september 12.00 uur. Bij het hele traject is een notaris betrokken om de absolute onpartijdigheid van alle stemmingen te controleren.
 
Uitreiking
De uitreiking vindt plaats op vrijdag 20 oktober. Dan worden de vier prijzen ‘s middags tijdens een feestelijke radio-uitzending in het AVRO programma Schiffers.fm op Radio 2 live uitgereikt. Tevens wordt de prijsuitreiking voor televisie geregistreerd. Een weerslag daarvan is ’s avonds te zien in de live-uitzending van de Gouden Televizier-Ring bij de AVRO op Nederland 1. De winnaars van de vier prijzen zijn ’s avonds tijdens het tv-gala te gast en onderdeel van de tv-uitzending. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten