Search
Close this search box.

Filmcritici bekronen ‘Death of a president’

De internationale filmkritiek heeft de film over een mogelijke moord op de Amerikaanse president George Bush zaterdag bekroond. Voor de vijftiende keer reikte de Internationale Federatie van Filmcritici een prijs uit op het filmfestival van het Canadese Toronto. De Britse filmproductie ‘Death of a president’ krijgt de prijs ‘vanwege de brutaliteit waarmee het de waarheid vervormt om een diepere waarheid te onthullen’.

De in documentairestijl opgenomen speelfilm stelt zichzelf de vraag wat er gebeurt als een sluipschutter Bush vermoordt op 19 oktober 2007. In de film wordt de wetgeving tegen terrorisme verder aangescherpt en gaat de oorlog in Irak door.

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over ‘D.O.A.P.’, zoals de productie ook wel wordt genoemd. Zo vraagt filmster Kevin Costner zich af of regisseur Gabriel Range wel heeft nagedacht over de gevoelens van de familie Bush. Een Britse mediawaakhond ziet de film als mogelijke uitlokking tot moord.

Nederland
Volgende maand wordt de film op een digitaal Brits televisiekanaal uitgezonden. Het is nog niet bekend of de film ook in Nederland wordt vertoond. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten