Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hans Laroes begint met weblog

Hoe gaat de NOS om met journalistieke kwesties? Op deze vraag probeert Hans Laroes, hoofdredacteur van de NOS, wekelijks antwoord te geven op zijn eigen weblog. Ook neemt Laroes elke vrijdag opmerkingen en vragen van luisteraars, kijkers en internetbezoekers op het NOS-forum mee. Laroes benadrukt het belang om met hen te discussiëren over de journalistieke afwegingen van de NOS.

Het is overigens niet voor het eerst dat de hoofdredacteur van de NOS in discussie gaat met kijkers, luisteraars en internetters. Laroes op zijn weblog: “Het is een goede gewoonte om met de kijkers, luisteraars en gebruikers te discussiëren over de journalistieke afwegingen van de NOS. Een paar jaar geleden deed ik dat op basis van het gastenboek. Toen ben ik na een tijd gestopt, en nu wil ik weer op een vergelijkbare manier beginnen, nu de internetredactie van de NOS een nieuwe forumfunctie heeft geïntroduceerd op deze site.”

Veranderingen bij NOS
Ook gaat Laroes in op de grote veranderingen bij de NOS, die sinds 20 januari 2006 zijn doorgevoerd. “Ik ben nu verantwoordelijk voor NOS-nieuws, en dan gaat het over alles wat de nieuwsuitingen van de NOS doen in alle  programma’s en op alle websites… Het grote voordeel is dat vergelijkbare verhalen door de hele NOS op een vergelijkbare manier worden behandeld en gewogen. We behoren consistent te zijn. Het nadeel kan zijn, dat de hele dag lang dezelfde verhalen te horen, te zien en te lezen zijn. Bij grote verhalen is dat logisch, maar wat wij vooral moeten regelen is: pluriformiteit”, legt Laroes uit op zijn weblog.

‘Lekken’
Daarnaast blikt Laroes vooruit op de Miljoenennota, die dinsdag op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Vanwege het ‘lekken’ van vorige jaren krijgen journalisten de Miljoenennota niet meer drie dagen van tevoren in te zien. Dit heeft volgens Laroes gevolgen voor de berichtgeving: “Het betekent meer improvisatie, en stukken lezen vanaf dinsdag begin van de middag… Als de live-uitzending van de middag en al het andere er die dag anders uitzien en klinken, dan komt het daardoor.” [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten