Zoek
Sluit dit zoekvak.

Iraanse radio vanuit Amsterdam

Het nieuwe Iraanse radiostation Zamaneh, gevestigd in Amsterdam, heeft afgelopen week voor het eerst programma’s via de korte golf uitgezonden. Radio Zamaneh richt zich niet op het Nederlandse publiek, maar op jongeren in Iran. Dat lijkt een beperkte doelgroep, maar het tegendeel is waar. Meer dan 70% van de Iraniërs is jonger dan 28 jaar.

Radio Zamaneh, dat vorige week al begonnen was met uitzendingen via internet, is gedeeltelijk gefinancierd met Nederlands geld. De overheid heeft sinds 2004 geld beschikbaar gesteld om nieuwe initiatieven van Iraanse journalisten mogelijk te maken. De Nederlandse stichting Press Now is, naast co-subsidiënt, zelfs mede-initiatiefnemer en zorgt ook voor technische ondersteuning, aldus het tv-programma De Wereld Draait Door. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten