Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMa bevestigt invallen bij TMG en PCM

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vandaag invallen gedaan bij uitgever Telegraaf Media Groep en een PCM-onderdeel in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de NMa betreft het aanwijzingen voor overtredingen van de mededingingswet.

De zegsvrouw van de mededingingswaakhond wilde woensdag niet zeggen waarnaar wordt gekeken, maar een woordvoerder van PCM zegt te horen te hebben gekregen dat het gaat om ‘gedragingen in de advertentiemarkt’. Het bezoek vond plaats bij het PCM-onderdeel Lokale Media.

Uitgever Telegraaf Media Groep heeft vanochtend te maken gekregen met een inval bij het dagblad De Telegraaf, aldus een woordvoerder van TMG. Volgens hem zou gekeken worden naar eventuele prijsafspraken in de sector. ‘Wij zijn ons echter niet bewust van een overtreding van de mededingingswet’, aldus de zegsman.

Een woordvoerder van uitgever Wegener gaf woensdag desgevraagd aan dat er geen invallen hebben plaatsgevonden bij haar onderneming. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten