Headlines uit de krant: dinsdag 17 oktober

Het tv-programma Lingo is absoluut niet te koop. Dat meldt TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd verbolgen na geruchten dat RTL interesse zou hebben in het woordspel. RTL-programmadirecteur Bart in ’t Hout gooide gisteren een balletje op: hij zou voor Lingo wel een plaatsje willen inruimen op RTL7. Goedkope pr, noemt Van Doodewaerd deze uitspraak. ,,Leuk voor zijn publiciteit om nu in de discussie te springen. RTL richt zich namelijk totaal niet op het Lingo-publiek.

Het is dus als kennissen die opscheppen dat ze dat dure kasteel wel hadden willen aanschaffen terwijl het net verkocht is. Maar ja, je scoort er kennelijk mee. Voor de duidelijkheid: wij willen Lingo niet kwijt en zullen zorgen dat dat ook niet gebeurt.’’ Lees verder

Ice
Ruim 2,5 miljoen mensen (2.622.000) in Nederland en België hebben zondagavond gekeken naar de uitslag van de sterrenshow Dancing On Ice. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek en de Vlaamse omroep VTM. Het programma werd uitgezonden door RTL4 en VTM. De Belgische acteur en presentator Staf Coppens nam het in de finale op tegen de Nederlandse Froukje de Both. Het publiek koos uiteindelijk de Belg als winnaar van de ijsshow van RTL. Lees verder

Omroep C
Omroep C, de nieuwe kunst- en cultuuromroep in oprichting, heeft al bijna tienduizend leden. Ook de sollicitaties stromen binnen, aldus initiatiefnemers Kees van Twist en Ad ‘s-Gravesande. Omroep C wil voor 31 juli een licentieaanvraag de deur uit hebben om per 1 september 2008 te kunnen gaan uitzenden. Daarvoor zijn minimaal 50.000 leden nodig. ‘s-Gravesande: „We liggen voor op ons eigen schema. „We willen binnen die negen maanden in de buurt van de 100.000 leden komen.“ Lees verder

IPTV
Beloften van een uitgebreid, winstgevend internet-tv-pakket blijven nog geruime tijd een mooie theorie. Aanbieders van IPTV zullen nog jaren geduld moeten betrachten voor de centen binnenrollen. Tele2/Versatel struikelde met haar IPTV deerlijk en KPN moet de marktintroductie van Mine TV uitstellen met tenminste drie maanden. Dat is geen toeval, zeg adviesbureau Accenture. De verwachtingen van IPTV waren bij telecombedrijven overspannen. Aanbieders zijn er te onbezonnen ingestapt met te hoge verwachtingen van succes op korte termijn. Lees verder

Persbureau
De commercieel directeur van het Russische persbureau Itar-Tass is maandag dood aangetroffen in zijn appartement in Moskou. Volgens het persbureau is de 55-jarige Anatoly Voronin door meerdere messteken om het leven gekomen. De moord volgt op de gewelddadige dood van de Russische journaliste Anna Politkovskaja, ruim een week geleden. Zij was een van de weinige journalisten die openlijk kritiek durfde te uiten op de regering. Lees verder

EO
De Evangelische Omroep zou het Flevo festival op televisie moeten brengen, vindt Bram Rebergen. Hij was van 1994 tot 2005 nauw betrokken bij deze meerdaagse jongerenactiviteit, die in 2007 dertig jaar bestaat. De organisatie van het Flevo festival staat onder druk, zo maakte het vorige week bekend, mede omdat het tegenvallende aantal bezoekers vorig jaar een tekort van anderhalve ton opleverde, op een budget van een miljoen. In plaats van de beoogde tienduizend mensen kwamen er 8100 opdagen. De organiserende stichting The Crown nam vier maatregelen. Het aantal medewerkers gaat terug van acht naar drie, zegt voorlichter Carolien Roos. Lees verder

SBS6
SBS6 brengt vanaf eind oktober, onder de noemer warmte en liefde, drie nieuwe programma’s op de buis waar volgens programmaleider Tina Nijkamp de hele familie met een prettig gevoel naar kan kijken. Lees verder

Persvrijheid
De persvrijheid van buitenlandse journalisten tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 in China wordt beknot. Volgens de door de Chinese organisatie opgestelde regels moeten buitenlandse journalisten tijdens de Spelen hun verhalen voor publicatie eerst laten controleren door het Chinese officiële persbureau Xinhua, dat weer in handen is van de Communistische Partij. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email