Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ochtenddeejay Radio 100FM vertrekt naar nieuwe concurrent

Radio 100FM, het radiostation van Talpa in Denemarken, moet het in de ochtend voortaan met een stem minder doen. Stand-up comedian en ochtenddeejay Lars Hjortshøj heeft namelijk besloten om Radio 100FM in te ruilen voor het nieuwe radiostation van TV2, dat gaat uitzenden op het voormalige kavel (FM5) van Sky Radio Denemarken.

En terwijl Talpa in België eerder deze maand een grote slag sloeg door Leen Demaré, ochtendpresentatrice van Donna, binnen te halen voor 4FM, is de situatie in Denemarken precies omgekeerd. Al sinds de start van Radio 100FM in 2003 was Lars Hjortshøj namelijk één van de drijvende krachten achter het ochtendprogramma ‘Morgenhyrde’. Afgelopen vrijdag werd plotsklaps bekend dat Hjortshøj Radio 100FM ging verlaten om aan de slag te gaan bij ‘TV2 Radio’, dat binnenkort zal gaan starten met uitzenden.

Aanstaande dinsdag (31 oktober) zal Lars Hjortshøj voor de allerlaatste keer de ochtendshow presenteren op Radio 100FM, samen met zijn vaste medepresentatoren Lasse Rimmer en Signe Muusmann. Vanaf woensdag zullen laatstgenoemden de show samen gaan voortzetten.

De overstap van Hjortshøj naar TV2 Radio is overigens niet geheel toevallig. Hij is namelijk al werkzaam bij TV2 zelf, waar hij ondermeer te zien is in de sit-com ‘Langt fra Las Vegas’ (ver van Las Vegas).

Welk programma Lars Hjortshøj zal gaan presenteren bij TV2 Radio is nog niet bekend, evenals de startdatum. TV2 verwierf in augustus tijdens een veiling de rechten om te mogen uitzenden via het landelijke kavel FM5. Tot november 2005 was via dit kavel Sky Radio te horen. Volgens Sky Radio was de dekking van het FM-kavel minder dan belooft was door de overheid, waardoor het station onvoldoende luisteraars wist te trekken en daardoor onrendabel was. Momenteel zijn de Deense overheid en Sky Radio hierover nog in een hevige juridische strijd verwikkelt.

Maar niet alleen Sky Radio, ook Talpa Radio is niet echt blij met de Deense overheid. TV2 kocht de rechten voor het landelijke kavel voor bijna hetzelfde bedrag dat Talpa betaalde voor het kavel met ‘slechts’ 34%. De overstap van Lars Hjortshøj naar de nieuwe concurrent komt daarom dan ook als een extra harde klap aan.

Hjortshøj is overigens niet de eerste grote naam die TV2 voor haar nieuwe radiostation wist binnen te halen. Eerder deze maand werd al bekend dat Lars Daneskov, deejay bij de publieke popzender P3, de overstap maakt naar TV2 Radio. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten