Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Barneveldse Krant heeft moedigste hoofdredacteur

Hoofdredacteur Jur van Ginkel van de Barneveldse Krant is gekozen tot moedigste hoofdredacteur van Nederland. Hij kreeg vrijdag in Amsterdam een bronzen beeldje en een bedrag van tienduizend euro uitgereikt. Van Ginkel troefde onder anderen Hubert Smeets van de Groene Amsterdammer, Erik van Gruijthuijsen van Het Parool en Wim de Bie met zijn Bieslog af. De prijs, een initiatief van journalistiek wervingsbureau De Redactie, werd voor het eerst uitgereikt.

De oplage van de Barneveldse Krant steeg vorig jaar met bijna vierduizend exemplaren naar vijftienduizend. “Niet voor niets wordt in mediakringen gesproken over ‘Het wonder van Barneveld”, schrijft de jury. Van Ginkel wordt geprezen voor zijn beslissing lokaal, regionaal nieuws voor in de krant te plaatsen en de voorpagina uitsluitend te vullen met lokaal nieuws.

Van Ginkel kreeg van de jury ook lof voor het feit dat de krant nog een feuilleton heeft, een terugkerend verhaal. “Een moedige tegendraadse beslissing”, oordeelde de jury. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten