Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Concertzender wellicht van Rotterdamse en Haagse kabel

Zowel de Haagse Programmaraad als de Rotterdamse Programmaraad hebben de “Concertzender nieuwe stijl” volledig uit hun nieuwe adviezen voor de kabelradio geschrapt. De Haagse Programmaraad is het oneens is met de wijze waarop sinds een recente koerswijziging invulling wordt gegeven aan de programmering. De Rotterdamse Programmaraad vindt het format en de positionering op de markt erg onduidelijk en maakt zich daarom zorgen over het voortbestaan van de zender.

De zender wijzigde in september haar programmering en zendt nu voornamelijk jazz, wereldmuziek en andere culturele stromingen uit. Deze programma’s zijn voornamelijk overgenomen van Radio 4 dat nu vrijwel uitsluitend nog klassiek uitzendt.

Of de Concertzender hiermee ook daadwerkelijk van de 2 grootstedelijke kabelnetten verdwijnt is uiteindelijk aan de kabelexploitant om te bepalen. Het is echter een feit dat er weinig ruimte beschikbaar is op de analoge FM-band. Aangezien er ook nieuwe zenders voor doorgifte zijn geadviseerd is het aannemelijk dat er geen plek meer is voor Concertzender.

Concertzender fungeert als de “Radio 6” van de Publieke Omroep maar is in tegenstelling tot de 5 publieke hoofdnetten, geen Must-Carry zender en hoeft dus niet verplicht te worden doorgeven. De zender zal in elk geval in Den-Haag via Casema digitaal (achter de decoder) beschikbaar blijven evenals in diverse andere digitale pakketten zoals Canal Digitaal Satellietl/Astra (ongecodeerd) en via DAB. Via UPC-Digital is Concertzender (nog) niet te beluisteren. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten