Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Digitale radio Oostenrijk ‘onderontwikkeld’

Digitale radio is in Oostenrijk nog steeds onderontwikkeld. Dit concludeert Alfred Grinschgl, leider van de Oostenrijkse media- en telecomregulator RTR, tijdens een symposium in Wenen. Desondanks zal het nog tientallen jaren duren voordat de analoge uitzendingen via FM beëindigd zullen worden en radio alleen nog digitaal, zoals via Digital Audio broadcasting (DAB), te ontvangen zullen zijn, zo meldt het persbureau APA.

‘Het einde van het FM tijdperk is vermoedelijk veel te vroeg ingeluid’, meent Grinschgl. Want terwijl in Oostenrijk, net als in Nederland, hard gewerkt wordt aan de uitrol van digitale ethertelevisie (DVB-T), vorderen de ontwikkelingen rondom digitale radio maar langzaam. Nog steeds is onduidelijk of en wanneer DAB uitgerold zal gaan worden in Oostenrijk. Momenteel test de publieke omroep ORF wel al met DAB in de omgeving van Wenen en Innsbruck. Lees verder in het DAB dossier.

Gerelateerde berichten