Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Endemol komt met eerste virtuele realityshow

Een virtuele editie van Big Brother gaat binnenkort van start in de driedimensionale, online-wereld Second Life. Dat maakt Endemol Nederland maandag bekend. Belangstellenden uit de hele wereld kunnen zich opgeven. Uit de aanmeldingen worden vijftien deelnemers uit drie tijdzones geselecteerd, die vanaf 1 december in het huis gaan wonen. De winnaar krijgt een tropisch eiland in Second Life.

De deelnemers aan de eerste virtuele realityshow ooit, moeten minimaal acht uur per etmaal in het huis aanwezig zijn. Elke week bepalen inwoners van Second Life welke drie bewoners het huis moeten verlaten. De finale is op 31 december.

Endemol komt met het project omdat ze gelooft dat de rol van online gemeenschappen steeds groter wordt. Zo heeft Second Life 1,2 miljoen gebruikers en openden onlangs ondernemingen als Sony, Adidas en persbureau Reuters er vestigingen. Het geld dat in de virtuele wereld wordt gebruikt kan omgewisseld worden in echt geld, waardoor ondernemers behoorlijk aan de gemeenschap kunnen verdienen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten