Zoek
Sluit dit zoekvak.

Endemol vergroot haar belangen

Endemol heeft zijn belang in de Latijns-Amerikaanse dochter Endemol Andino vergroot van 51% naar 85%. Ook heeft het bedrijf zijn contract met een Braziliaanse televisiezender verlengd en een nieuwe ‘creative director’ benoemd voor de regio Latijns-Amerika. Dat heeft de tv-producent donderdag bekendgemaakt.

Het Colombiaanse Endemol Andino produceert programma’s voor Latijns-Amerikaanse tv-zenders in onder andere Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru en Bolivia. De producent werd opgericht in 2005, als samenwerking tussen ’telenovelle’-maker RTI en Tepuy, een regionale distributeur van dergelijke type soaps.

In Brazilie heeft Endemol zijn contract met televisiezender TV Globo verlengd. De overeenkomst betreft onder andere lokale versies van Big Brother en Strictly Dancing. Verder heeft Endemol Martin Kweller aangesteld als creative director voor Latijns-Amerika. Kweller blijft daarnaast zijn huidige functie als managing director van Endemol Argentina vervullen.

Om de activiteiten in de regio te versterken, heeft Endemol verschillende productiefaciliteiten in Argentinie gekocht om aan de toenemende vraag naar programma’s en productiecapaciteit te voldoen. De maker van shows als Big Brother en Extreme Home Makeover spreekt van een ‘snelgroeiende markt’ met toenemende concurrentie.

Volgens operationeel directeur Tom Barnicoat van Endemol zorgen de verschillende stappen in Latijns-Amerika ervoor dat het bedrijf ‘goed gepositioneerd is voor verdere groei’ van de activiteiten in de regio. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten