Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 2 november

De oplagecijfers van Amerikaanse dagbladen zijn in de afgelopen zes maanden het scherpst gedaald in minstens vijftien jaar. De gemiddelde dagelijkse oplage daalde in de periode tot en met september met 2,8 procent ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op ongeveer 43,8 miljoen kranten. Dat blijkt uit een studie van een onderzoeksbureau voor de Amerikaanse uitgeefsector.

Volgens het Audit Bureau of Circulations daalde bij de Amerikaanse zondagsuitgaven het gemiddelde oplagecijfer met 3,4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Voor het onderzoek werden de oplagecijfers van 770 dagbladen en 619 zondagskranten in de Verenigde Staten onderzocht. In 1984 bereikte de gemiddelde dagelijkse oplage van Amerikaanse dagbladen nog een piek van 63,3 miljoen stuks. Lees verder

NOS
Het Indonesië-gezicht van het NOS Journaal, verslaggeefster Step Vaessen, gaat werken voor Al Jazeera International. De correspondente wordt hoofd van het bureau in Indonesië voor de Arabische nieuwszender. Dat bevestigt chef buitenland Gerard van den Broek van het NOS Journaal. Vaessen is volgens Van den Broek zelf benaderd door Al Jazeera, dat een Engelse tak wil opzetten om de concurrentie met zenders als BBC World en CNN aan te gaan. ,,De nieuwe zender staat totaal los van de op het Midden-Oosten gerichte Al Jazeera”, benadrukt Van den Broek. Lees verder

Fryslân
Omrop Fryslân brengt vanaf januari op werkda­gen een nieuwe radiopro­grammering met meer muziek en minder zware onderwerpen. De veranderingen zijn volgens de omroep nodig om het station in­teressant te houden voor luis­teraars van 35 jaar en ouder. Zo wordt onder andere het cul­tuurprogramma De Koperen Tún geschrapt. De zaterdag‑ en zondagmiddag staan voortaan van twee tot zes uur in het teken van een nieuw sportmagazine. Ook de titels Geert op Sne­on, Reprise, Sportkafé en de Platekast verdwijnen. Lees verder

Platenspelers
Tachtig jaar Hema, een echte mijlpaal. De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam heeft alle generaties overleeft en viert dat met een feestje. Want ze verkoopt sinds kort platenspelers! Geen retro-design, maar gewoon een moderne. Omdat het feest is, is de platenspeler tot 12 november verkrijgbaar voor een bescheiden bedrag. Lees verder

Lama
Arie Koomen gaat weg bij de Lama’s. De cabaretier wordt een van de panelleden bij de Nederlandse versie van de satirische popquiz Never Mind the Buzzcocks. Deze wordt vanaf begin 2007 bij BNN uitgezonden. Lees verder

Dagbladen
Een Kamermeerderheid van PvdA en CDA pleit voor extra steun aan Nederlandse dagbladen, maar niet alle kranten stellen prijs op financiële ondersteuning uit Den Haag. Lees verder

Journalisten
Hoe spaarzaam ook, er zullen steeds gevallen zijn waarin het Openbaar Ministerie (OM) bij journalisten de telefoon zal aftappen, huiszoeking zal moeten doen of hen zelfs zal moeten vervolgen. De noodzaak ligt vooral in het feit dat de zware misdaad journalisten misbruikt voor zogeheten contrastrategieën. „En tussen al het koren van de Nederlandse journalistiek zit ook wel eens kaf.” Dit zei de voorzitter van het college van procureurs-generaal, Harm Brouwer, dinsdag in een toespraak tijdens een bijeenkomst van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. „Wij kunnen en mogen geen totale immuniteit voor de journalistiek garanderen”, aldus Brouwer. Lees verder

NOS
De NOS heeft per 1 november Miriam Sluis (39) benoemd tot correspondent voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Volgens de omroep is het de eerste keer dat de overzeese gebiedsdelen een eigen NOS-correspondent krijgen, aldus een woordvoerder dinsdag. Lees verder

Lingo
De ophef over het mogelijk stopzetten van het woordspelletje Lingo van de TROS heeft dat programma geen windeieren gelegd. De afgelopen week keken gemiddeld 860.000 mensen (marktaandeel 17,5 procent) naar verrichtingen van de kandidaten. Lees verder

Gerelateerde berichten