Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 23 november

Diverse platenmaatschappijen hebben de rechtszaak tegen de Chinese zoekmachine Baidu verloren. Het Chinees gerechtshof heeft uitspraak gedaan in het voordeel van Baidu. Baidu werkt door middel van subdomeinen waardoor gebruikers kunnen zoeken naar muziekfiles. The Register meldt dat ongeveer 15 procent van al het verkeer op Baidu plaats vindt op het subdomein mp3.baidu.com.

Verschillende platenmaatschappijen, waaronder Sony, Warner, Universal en EMI hadden de zoekmachine aangeklaagd. Lees verder

Krantenwereld
De Golfstaat Qatar gaat in 2007 een krant op de markt brengen. De krant moet in heel de Arabischtalige wereld concurreren met de gevestigde orde van Saudische dagbladen, met name al-Hayat en Asharq al-Awsat. Het aan Saudi-Arabië grenzende schiereiland Qatar is al de bakermat en zetel van de succesvolle Arabisch-talige nieuwszender al-Jazeera. Lees verder

Emerce
Rogier Swagerman, voormalig hoofdredacteur van Nu.nl, volgt Anton van Elburg op als hoofdredacteur van Emerce. De redactie draait weer op volle sterkte. Swagerman is per direct aangetreden bij Emerce als inhoudelijk eindverantwoordelijke over het blad, de site en de bijeenkomsten (Updates en jaarlijkse Eday). Afgelopen half jaar was hij actief als online content manager bij de afdeling Online Media van VNU BP. Daar werkte hij aan nieuwe online diensten. Lees verder

 
Breed
RTL Nederland wacht een half jaar met de overgang naar breedbeeld-tv. Aanvankelijk zouden RTL 4, 5 en 7 vanaf 1 januari 2007 alle programma’s in 16:9 beeldformaat uitzenden. Dat wordt verschoven naar juni 2007, blijkt uit een brief die RTL vorige week naar adverteerders stuurde. „We hoorden geluiden dat andere omroepen nog niet klaar waren”, aldus een woordvoerster van RTL. „In overleg met Talpa en de STER wachten we.” Lees verder

Journalisten
Een groep Iraanse journalisten is eerder deze week in Teheran urenlang vastgehouden en ondervraagd, nadat zij waren teruggekeerd van een seminar in Amsterdam en Hilversum. Dat heeft de in Utrecht gevestigde non-profitorganisatie Communications for Development (CFD) gemeld. Lees verder

Kooptip
De Tip, het oudste en volgens de uitgever grootste kookblad van Nederland, verdwijnt. Het laatste nummer ligt deze week in de winkel. Vanaf volgende maand verschijnt delicious., dat beter aansluit bij de verwachting van de gastronoom van tegenwoordig, aldus uitgever Gert Jaap Schoppink dinsdag. Lees verder

Wester
RTL-journalist Frits Wester voelt wel wat voor een CDA-staatssecretariaat als Balkenende hem daarvoor uitnodigt bij de vorming van een eventueel nieuw kabinet. Hij zegt dat in woorden van gelijke strekking in een interview in Nieuwe Revu van deze week. Wester zegt in het dubbelinterview met parlementair verslaggever Ferry Mingelen dat hij nog steeds lid is van het CDA. Hij was ooit mediadviseur van Eelco Brinkman. Mingelen vind dat niet kunnen: ,,Jij kan als verslaggever geen lid van een partij zijn. Elke schijn van partijdigheid moet je vermijden.” Lees verder

Bezinning
Hans Laroes, hoofdredacteur van NOS-Nieuws, heeft zijn collega van RTL-Nieuws, Harm Taselaar, woensdag opgeroepen geen prognose van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen uit te zenden zolang de stembureaus open zijn. Lees verder

Krant
Traditiegetrouw heeft de Volkskrant meer lezers die op de PvdA stemmen dan op het CDA en andersom geldt dat voor Trouw. Uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ANP en de NOS blijkt dat dit ook het geval is bij de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Net zoals een grote meerderheid van de NCRV-leden op het CDA stemt en bijna de helft van de leden van de VARA kiest voor de PvdA. Lees verder

UPC
Nederlanders kunnen weinig met begrippen als Video On Demand en interactiviteit. Kabelbedrijven, producenten, omroepen en reclamebedrijven moeten samen aan de slag om Nederlanders te laten zien wat de mogelijkheden zijn van interactieve televisie. Dat zegt UPC Nederland tegen Emerce. Lees verder

Gerelateerde berichten