Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 30 november

Op zondag 26 november viert Edvard Niessing zijn 40-jarig radio jubileum. Edvard Niessing startte zijn carierre in 1966 bij Minjon. Daarna werkte hij voor de KRO, Radio Noordzee Nationaal, het ANP en het RTL Nieuws. In 1998 startte Edvard bij Okay FM, het latere Radio 192. Edvard bleef bij Radio 192 tot het faillisement in 2004.

Tegenwoordig is Edvard Niessing werkzaam bij RNN 7, het Novum Nieuws en Rick FM. Lees verder

NCRV
De NCRV start met een nieuwe televisiezender, ROCtv. De zender zal 1 september 2007 van start gaan en is gericht op het middelbaar beroepsonderwijs. ROCtv moet een interactieve zender worden, waar zowel algemene programma’s over onderwijs en werk te zien zijn, als speciaal door en voor de school gemaakt materiaal. De docenten, schoolleiding en studenten kunnen via een website informatie en filmpjes aanbieden voor het kanaal. De voorbereidingen voor de zender beginnen komend voorjaar. Dan gaan de ROC-opleidingen in Hilversum, Dordrecht en Rotterdam pilots maken. De eerste proefuitzendingen zijn reeds te zien op www.ROCtv.eu. Lees verder

Essent
Essent Kabelcom biedt bewoners en bedrijfsleven in Roosendaal en Bergen op Zoom een gratis telefoonabonnement aan voor twee jaar of een gratis aansluiting met decoder op de digitale televisie. Lees verder

Verslaggevers
Twee verslaggevers van de Novaja Gazeta, de krant van de vermoorde Russische journaliste Anna Politkovskaja, zijn vorige week met de dood bedreigd. Dat heeft de redactie maandag gezegd op de website van de krant. Volgens het bericht houden de dreigementen, die vrijdag werden geuit, verband met een artikel over problemen in Ruslands noordelijke Kaukasus en een artikel over de moord op Politkovskaja. Een van de twee verslaggevers ontving ook een bedreigende sms op zijn mobiele telefoon. Waarnemend hoofdredacteur Sergej Sokolov zei voor de radio dat de Novaja Gazeta met oog op de veiligheid van de betrokken personen voorlopig geen nadere mededelingen wil doen. Lees verder

Bittorrent
Bittorrent Inc. heeft een overeenkomst gesloten met een groot aantal film- en televisiebedrijven, waaronder 20th Century Fox, MTV Networks en Paramount. Het bedrijf kan daardoor films en tv-programma’s van de betrokken maatschappijen aanbieden. Veel daarvan zal via Bittorrent beschikbaar komen op dezelfde dag dat de dvd-versie verschijnt. Palm Pictures gaat het bestandsuitwisselingsplatform zelfs gebruiken om zijn films te distribueren voordat ze in de bioscoop draaien. Lees verder

Dagblad
Om de kerst voor alleenstaanden minder eenzaam te maken, heeft het Dagblad van het Noorden er tijdelijk een nieuwe functie bij: relatiebemiddeling. Dit maakte de krant woensdag bekend. Singles kunnen zich aanmelden bij het dagblad waarop de krant in samenwerking met een relatiedeskundige gaat kijken of er een passende partner voorhanden is. Lees verder

TV Apeldoorn
 Door technische problemen was de uitzending van TV Apeldoorn zondagavond niet te volgen. De omroep zoekt de oorzaak van de storing verder uit en heeft maatregelen genomen om nieuwe storingen te voorkomen. Op zaterdagavond om 18 uur hoort de uitzending van TV Apeldoorn te beginnen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag ook, maar in de loop van de avond ging het mis. ‘Zowel in Apeldoorn als in Arnhem gebruiken we dezelfde uitzendapparatuur’, legt Hans Geenen uit, die namens Omroep Gelderland bij TV Apeldoorn de coördinatie in handen heeft. ‘Het enige verschil is dat we in Apeldoorn met een versie met iets minder mogelijkheden werken.’ Lees verder

Schaep
De oorspronkelijke acht afleveringen van de serie ’t Schaep met de 5 Pooten werden uitgezonden in het tv-seizoen 1969-1970 (KRO), maar de liedjes van het programma zitten nog in ieders geheugen. Evergreens als We benne op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?, Het zal je kind maar wezen en Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, doen het nog altijd goed. Lees verder

BBC
Michael Grade, de grote baas van de BBC, stapt begin volgend jaar op bij de Britse openbare omroep om dezelfde functie te gaan uitoefenen bij ITV, de grootste Britse privézender. Dat heeft ITV dinsdag gemeld. Lees verder

Cooking
Bekende Nederlanders die normaal alleen onder de douche zingen, gaan in de schaduw van het programma Dancing with The Stars een gokje wagen. Zij doen in het tv-programma Life & Cooking bij RTL 4 mee aan een zangwestrijd. Daarin worden ze gekoppeld aan een bekende zanger of zangeres. Lees verder

Telegraaf
De twee door justitie gegijzelde Telegraaf-journalisten halen woensdag in hun krant hard uit naar de rechter-commissaris die hen heeft laten opsluiten. Ze doen dat in een open brief aan hem op de voorpagina. Lees verder

Gijzeling
Ruim zestig journalisten, het merendeel van De Telegraaf, hebben woensdagmiddag bij de Haagse rechtbank gedemonstreerd tegen de gijzeling van hun twee collega’s Joost de Haas en Bart Mos. Lees verder

Parool
Hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen van Het Parool wordt hoofdredacteur-directeur van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Dat hebben het ANP en Van Gruijthuijsen (46) woensdag bekendgemaakt. Van Gruijthuijsen gaat per maart 2007 bij het persbureau aan de slag. De nieuwe leidinggevende volgt de huidige hoofdredacteur Rob de Spa op, die in de directie van uitgeefconcern Wegener gaat werken. Van Gruijthuijsen wordt zowel inhoudelijk als commercieel verantwoordelijk voor de nieuwsdienst. Lees verder

Journalisten
Journalisten en politici zijn boos over de arrestatie van twee verslaggevers van De Telegraaf, die hun bronnen beschermen. ‘Ze zouden deze journalisten dankbaar moeten zijn’. Lees verder

Frog
’Goh, het kan nog praten ook…’ Ja, Natasja Froger maakt het vaak mee: mensen die verrast concluderen dat ze meer is dan de hoogblonde vrouw van een goed gevulde volkszanger. Wie denkt Natasja Froger wel dat zij is? Onder die prikkelende kop peilde Nieuwe Revu onlangs de mening van omroepmedewerkers en bekende Nederlanders. ‘Over bijna iedereen kun je wel wat negatiefs zeggen,’ meldde Gerard Joling bij die gelegenheid, ‘maar niet over haar. Ze is ook een van de weinig echten in het vak.’ Elders was Linda de Mol al net zo complimenteus. Natasja is volgens haar misschien wel het grootste presentatietalent van de Nederlandse televisie. Lees verder

70-inch
Binnen enkele jaren zou 70-inch wel eens de meest gangbare maat voor een platte lcd-televisie kunnen zijn. Dat zegt een Amerikaanse analistenfirma. In 2009 zou het zelfs al zover kunnen zijn. Lees verder

Essent
Essent Kabelcom betaalt de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom 5 miljoen euro. Daarnaast biedt Essent Kabelcom bewoners en bedrijfsleven in beide gemeenten een gratis telefoonabonnement aan voor twee jaar of een gratis aansluiting met decoder op de digitale televisie. Lees verder

Gerelateerde berichten