Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: vrijdag 10 november

Het CDA wil dat de Rekam ‘met de meeste spoed’ de mogelijkheid biedt van een pluspakket met daarin de BBC-zenders en Discovery Channel. Dat de kabelstichting niet betaalt aan tv-zenders voor doorgifte in het basispakket onderschrijft de fractie, maar dan moet wel de mogelijkheid worden geboden de betaalzenders in een extra pakket onder te brengen, aldus CDA-raadslid Hiskes-Willemse gisteren in de gemeenteraad. Ze vreest dat mensen anders allemaal een schotelantenne op hun dak plaatsen.

,,En we willen toch geen schotelstad worden.” De directeur van de Rekam, ir. H. Grooten, is teleurgesteld over de uitspraak van het CDA. Zo wordt, zegt hij, de zwartepiet bij de Rekam gelegd. Het CDA kan beter -samen met de Rekam- de pijlen richten op de tv-zenders die dwars liggen. Lees verder

Gedragscode
Het Nederlands Uitgeversverbond gaat met de aangesloten uitgevers van tijdschriften en dagbladen afspraken maken over hoe een consument zijn abonnement van bladen kan stopzetten. De huidige stilzwijgende verlenging daarvan wordt volgens het NUV niet altijd als positief ervaren. Lees verder

Ondertitelen
Talpa krijgt donderdagmiddag de participatie jaarprijs van de Stichting Vrienden van De Gelderhorst. Die onderscheiding wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor mensen met gehoorbeperkingen. Lees verder

Digitenne
In de Randstad start Digitenne van KPN vandaag met het gratis digitaal uitzenden van de radio en televisie-signalen van de landelijke publieke en de regionale omroepen. Het betreft de televisiezenders:Nederland 1, 2 en 3 en de regionale TV: RTV Noord Holland, RTV Utrecht, RTV Rijnmond, RTV West. Daarnaast worden ook de volgende radiozenders digitaal uitgezonden: Radio 1, 2, 4 en 5, 3FM, de Concertzender en de regionale radio: Radio Noord Holland, Radio M, Radio West en Radio Rijnmond. Lees verder

Blad
Na vier hoofdredacteuren in drie jaar tijd zet Nieuwe Revu een meer serieuze koers in. Het weekblad bestaat al 55 jaar, maar het aantal lezers is kleiner dan ooit. Nieuwe Revu heeft het niet eenvoudig. Vijfenvijftig jaar na de oprichting van het blad zweeft het aantal lezers rond de 70.000; ongeveer de helft van de verkooprecords uit de ‘gouden tijden’ in de jaren tachtig. Jan Paul de Wildt, hoofdredacteur van het weekblad, wil Nieuwe Revu een betere mengeling van „high en low culture” meegeven: lichte en zware onderwerpen die zowel de ontwikkelde als de minder ontwikkelde lezers aanspreken. Tv-programma RTL Boulevard is volgens De Wildt een schoolvoorbeeld van een goede mix: „Al heb je niets met bekende Nederlanders, dan kun je toch nog lachen om de tongue in cheek-grappen.” Lees verder

UPC
Meer groei van digitale tv maar afname van de groei van telefonie, brengt UPC 12 procent meer omzet. In 2007 doet UPC het rustiger aan met haar digitalisering. Vanmorgen maakte Liberty Global de cijfers over het derde kwartaal van 2006 bekend. In deze zomerperiode (juli-augustus-september) zag UPC in Nederland het aantal abonnees voor digitale kabeldiensten stijgen tot ruim 423.000, een toename met 77.600 klanten of 22 procent. Het aantal abonnees op de analoge diensten daalde met ruim 95.000, tot 1,76 miljoen abonnees. Lees verder

Mobiele tv
E-Plus, de Duitse mobiele KPN-dochter, gooit de handdoek in de ring wat betreft de samenwerking met T-Mobile, Vodafone en O2. E-Plus heeft dit vanmorgen bekendgemaakt. De reden: de politiek werkt onvoldoende mee om ‘Handy-TV’ tot stand te brengen in Duitsland. In Duitsland was een samenwerking opgezet tussen de vier mobiele netten, teneinde gezamenlijk snel mobiele televisie te kunnen ontwikkelen voor uitzendingen in een aantal steden tijdens het WK voetbal in juni. Lees verder

Hoofdredacteur
Frits van Exter legt in april 2007 het hoofdredacteurschap van Trouw neer. „Het wordt na negen jaar hoofdredacteurschap tijd voor verandering”, aldus Van Exter (51). De hoofdredacteur werkt sinds 1978 bij deze krant. Hij was onder meer stadsverslaggever, buitenlandredacteur en chef van de buitenlandredactie. In 1996 werd hij adjunct-hoofdredacteur. Sinds 1998 is hij hoofdredacteur. Lees verder

Wegener
Krantenuitgever Wegener wil dat haar oud-directeur Ben Rogmans twee jaar lang geen hoofdredacteur wordt van het nieuwe gratis dagblad dat investeerder Marcel Boekhoorn gaat uitgeven. Wegener eiste dat woensdag bij de kantonrechter in Haarlem. Het uitgeversconcern beroept zich op een non-concurrentiebeding in het contract met Rogmans. Daarin staat dat de oud-topman niet voor concurrenten mag werken. Rogmans zelf noemt de actie van zijn voormalige werkgever ,,kinnesinne”. Volgens hem komt de eis van Wegener neer op een beroepsverbod. Lees verder

Gerelateerde berichten