Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 1 november

De oplagecijfers van Amerikaanse dagbladen zijn in de afgelopen zes maanden het scherpst gedaald in minstens vijftien jaar. De gemiddelde dagelijkse oplage daalde in de periode tot en met september met 2,8 procent ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op ongeveer 43,8 miljoen kranten.

Dat blijkt uit een studie van een onderzoeksbureau voor de Amerikaanse uitgeefsector. Volgens het Audit Bureau of Circulations daalde bij de Amerikaanse zondagsuitgaven het gemiddelde oplagecijfer met 3,4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Lees verder

Boete
Media Multikabel moet voor 1 januari 2007 de radiozenders Q Music, Bright FM en Radio 227 op de kabel in Laren zetten. Dat heeft het Commissariaat voor de Media bepaald. Doet Multikabel dit niet, dan kan het commissariaat een boete opleggen van maximaal 35.000 euro. Lees verder

Max
Catherine Keyl stopt op donderdag 23 november met het presenteren van ‘MAX & Catherine’, het middagprogramma dat ze sinds september vorig jaar presenteert. Lees verder

Media
Minister van Cultuur Maria van der Hoeven (CDA) is niet van plan om een ethische code voor de media in te stellen. Het CDA had daar maandagavond om gevraagd tijdens een debat over de mediabegroting. De ‘code voor ethisch mediamanagement’ staat in een twaalfpuntenplan van Kamerlid Joop Atsma. Deze moet volgens hem worden onderschreven door bestuurders van politieke en commerciële omroepen. Hij wil dat die code juridisch wordt verankerd in de Mediawet. Hij neemt hierbij de Code Tabaksblat als voorbeeld, een gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven. Het CDA gaat hiermee verder dan het voorstel van PvdA-Kamerlid Martijn van Dam enkele weken geleden. Die wilde een gedragscode voor programmamakers, maar zonder bemoeienis van de overheid. Lees verder

Rood
Kijkers van interactieve televisie van Tele2 kunnen binnen afzienbare tijd via de rode knop van hun afstandsbediening onder meer reizen boeken. Wanneer RTL Travel een item heeft over een reisbestemming kan de kijker via een druk op de rode knop worden doorgesluisd naar een website van een touroperator. Dat zei directeur Per Borgklint van telecomconcern Tele2 tijdens de Benelux Telecom en Media conference in Amsterdam. UPC introduceerde eerder dit jaar de rode knop; ook KPN ontwikkelt vergelijkbare toepassingen. Lees verder

Amersfoort
Omroep Amersfoort en RTV Eemstad gaan fuseren. Dat hebben beide organisaties gisteren bekendgemaakt. Oudgediende Omroep Amersfoort en nieuwkomer RTV Eemstad streden de afgelopen maanden elk afzonderlijk om de zendmachtiging voor Amersfoort en Leusden. Onder leiding van Ed van Westerloo, oud-directeur van de NOS, bereikten de organisaties alsnog een akkoord over samenwerking. Gisteren werden de handtekeningen gezet. De Amersfoortse gemeenteraad had sterk aangedrongen op een krachtenbundeling. De nieuwe omroep vraagt bij het Commissariaat voor de Media een zendmachtiging aan voor de komende vijf jaar. Een naam voor de omroep moet nog worden bedacht. De leiding van de lokale omroep komt in handen van een directeur/hoofdredacteur. Voor deze functie wordt een sollicitatieprocedure begonnen. Lees verder

Kranten
Een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA en CDA wil dat er extra steun komt voor de Nederlandse dagbladen. Dat bleek maandagavond in een debat over de mediabegroting. Lees verder

TV
Al-Jazeera, de populairste nieuwszender in de Arabische wereld, begint op woensdag 15 november met uitzendingen in een Engelstalige versie. Dat maakte het station dinsdag bekend. Lees verder

Gerelateerde berichten