Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 8 november

De wrevel van De Wild over nepinterview breidt zich uit tot de schrijver. Na een eerste sommatie aan het adres van GeenStijl, en twee weken later een tweede, heeft advocaat Bram Moszkowicz nu ook de schrijver van de gewraakte column aangeschreven. In dezelfde bewoordingen als gebruikt tegenover GeenStijl maant Moszkowicz Koelman om de column te verwijderen. Koelman publiceerde de column immers ook op de eigen site. Daaronder staan nu links naar de brief van de advocaat van Ruud de Wild.

Koelman stuurde de advcocaat ook een antwoord: “Geachte heer Moszkowicz, Hartelijk dank voor uw schrijven. Nu weet u natuurlijk net zo goed als ik dat uw geachte cliënt geen poot heeft om op te staan. Misschien een idee hem dat duidelijk te maken? Kunt u al uw energie steken in die andere, alleszins belangwekkende kwestie waarin u als topadvocaat bent verwikkeld: de schildpad van de heer Henk Westbroek. Lees verder

TV
Nederland krijgt waarschijnlijk nóg een tv-debat bij tussen lijsttrekkers. Wouter Bos en Jan Marijnissen willen zondagavond graag aanschuiven bij het veelbekeken praatprogramma Studio Voetbal. Mark Rutte heeft nog geen beslissing genomen, Jan Peter Balkenende heeft ook verplichtingen in Limburg. Gespreksleider Jack van Gelder besloot zondagavond spontaan in de uitzending de lijsttrekkers uit te nodigen. Aanleiding vormde vaste analist Youri Mulder, mede-ondertekenaar van een GroenLinks-oproep topinkomens aan te pakken. ,,Het leek me hartstikke leuk om de lijsttrekkers ook eens te laten praten over zaken buiten de pensioenen of de hypotheekaftrek,’’ zegt Van Gelder, die de laatste keer op Pim Fortuyn stemde. ,,Bijvoorbeeld over voetbalrellen, de kosten van politie-inzet of geld voor de sport. Als Ajax van PSV heeft gewonnen, gaan we ze echt niet vragen of er te weinig met de punt naar voren of naar achteren is gespeeld.’’ Lees verder

Pers
De grote dagbladen zeggen dat ze afkerig zijn van directe overheidssubsidies. De meeste spreken echter niet de waarheid. De kranten van de uitgeefconcerns PCM, Wegener en Telegraaf laten zich wel degelijk betalen door een overheid: namelijk de Europese. Nadat Martijn van Dam (PvdA) in de Tweede Kamer overheidssteun had bepleit voor de dagbladen, omdat die volgens hem in “paniek” zijn geraakt door de “oorlog” op hun ooit zo overzichtelijke markt, klonk het uit de bedreigde kring zelf unisono: niet nodig, wij zijn onafhankelijk. Lees verder

Krant
Op online kranten zou in de Europese Unie een lager btw-tarief moeten worden geheven, zo bepleit de Franse regering bij de EU. Webabonnementen vallen volgens EU-regels nu in het hoge btw-tarief (meer dan 15 procent). ,,Dat hindert de ontwikkeling van online kranten op een moment dat de persbedrijven zich moeten aanpassen aan de digitale omgeving”, vindt Frankrijk. Gedrukte kranten vallen al in het lage btw-tarief van ruim 5 procent. Lees verder

Big Brother
Marcia heeft vanavond na 81 dagen het ‘Big Brother’-huis moeten verlaten. De 22-jarige brunette was genomineerd samen met Tijn (25). Marcia kwam samen met haar vader Egbert (46) het huis in. Hij verliet het huis 28 dagen geleden al. Lees verder

Ferry
Verkiezingstijd betekent topdrukte voor Ferry Mingelen, al 22 jaar het gezicht van de parlementaire tv-rubriek Den Haag Vandaag. Profiel van een politiek dier en een bewonderd en verguisd interviewer. ‘Hij heeft een dikke laag eelt op zijn ziel gekregen.’ Door Jean-Pierre Geelen en Robin Uitham Den Haag Vandaag. Profiel van een politiek dier en een bewonderd en verguisd interviewer. ‘Hij heeft een dikke laag eelt op zijn ziel gekregen.’ Lees verder

Kim
Zangeres Kim Wilde geeft op vrijdag 17 november de eerste aanzet tot een nieuwe wereldrecordpoging dominosteentjes omgooien. De 46-jarige Engelse mag in het WTC Expo in Leeuwarden de eerste van ruim vier miljoen opgebouwde steentjes een zetje geven. Dat meldde dinsdag Robin Paul Weijer, het brein achter de 10e Domino Day. Lees verder

Videotalent
Het spotten van videotalent. Dat is de reden van bestaan van de site Videotalent.nl van de NCRV. Samenwerking met partijen die gebruikmaken van ingezonden video’s staat centraal. Zo is vorige week een samenwerking gestart met 101tv.nl, het nieuwe themakanaal van BNN. Sinds de lancering van Videotalent.nl begin augustus zijn zo’n 500 video’s ingezonden. Via de site van 101tv.nl kunnen jongeren sinds de start van het themakanaal vorige week een eigen soap uploaden. De site maakt gebruik van het platform van Videotalent om video’s van gebruikers binnen te krijgen. Vormgeving van het ‘upload’-deel van de site en de player zijn volledig in stijl van 101tv.nl. Lees verder

Rita
Jazz-icoon Rita Reys (81) is onbedoeld verwikkeld geraakt in een seksschandaal. In de roman MAN, van de debuterende auteur Michael van Eekeren, pleegt de zangeres overspel ten opzichte van haar, in het echte leven inmiddels overleden echtgenoot Pim Jacobs. In het boek wordt er een heftige seksscène beschreven tussen Rita en de vader van de hoofdpersoon. De affaire speelt zich af in de jaren zeventig. „Ik ben heel boos op de schrijver, want ik voel me erg gekwetst”, vertelt de geëmotioneerde Rita Reys. Lees verder

Santegoeds
In de oorlog tussen roddeljournalist Evert Santegoeds en glamourvrouw Connie Breukhoven heeft ook haar echtgenoot zich gemengd. Ondernemer Hans Breukhoven haalde maandag keihard uit naar Santegoeds in het televisieprogramma Shownieuws. “Evert is een gefrustreerde relnicht”, zei de 60-jarige oprichter van de Free Record Shop. Lees verder

Dagbladprijs
De jury van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek heeft bekendgemaakt welke auteurs zijn genomineerd voor deze prijs. In totaal werden er dit jaar zeventien artikelen (of artikelreeksen) ingezonden, die volgens de jury ,,een behoorlijk niveau” hadden. Lees verder

Gerelateerde berichten