Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inzending NL-Awards 2006 van start

De Nederlandse regionale publieke omroepen kunnen de komende weken voor het vijfde achtereenvolgende jaar radio en tv-programma’s inzenden voor de NL-Awards, de prijs voor de beste regionale radio- en televisieprogramma’s en website. Nieuw dit jaar is de categorie voor bijzondere externe tv-producties.

In opdracht van regionale omroepen worden spraakmakende documentaires en dramaseries gemaakt door onafhankelijke tv-producenten. Met deze opdrachten stimuleert de regionale omroep de onafhankelijke televisieproducties in Nederland. De jury hecht grote waarde aan deze ontwikkeling. In overleg met de hoofdredacteuren van de regionale omroepen is daarom besloten het komende jaar hiervoor een aparte prijs beschikbaar te stellen.

Gouden NL Award
De NL-Award heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een prestigieuze onderscheiding in medialand. Evenals voorgaande jaren zijn er NL-Awards voor de beste radio- en Tv-programma’s in de categorieën nieuws, sport, achtergrond en varia en voor de beste website. Iedere winnaar krijgt een persoonlijke oorkonde, getekend door Joep Bertrams. Eén van de prijswinnaars ontvangt bovendien de Gouden NL Award, die vergezeld gaat van een geldbedrag van € 2500,-.
 
Voor inzending komen programma’s in aanmerking die in 2006 zijn uitgezonden, de uiterste inzenddatum is 24 november. Eind januari 2007 worden de nominaties bekend gemaakt. De NL-Awards worden op woensdag 14 februari uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten