Search
Close this search box.

Luisteraars raadplegen 3FM Partijwijzer

53.000 luisteraars hebben de stemwijzer van de publieke zender 3FM onlangs ter voorbereiding van de Tweede Kamerverkiezing geraadpleegd. De deelnemers hebben negentien vragen en stellingen van de 3FM Partijwijzer beantwoord. Ongeveer 27% van de deelnemers bracht ook een stem uit in de poll, waarin kan worden aangegeven op welke partij deelnemers van plan zijn te gaan stemmen.

Bij de uitgebrachte adviezen van de 3FM Partijwijzer scoort Lijst Pim Fortuyn 21%. In de poll geeft slechts 2% van de deelnemers deze partij daadwerkelijk een stem. De resultaten van de 3FM Partijwijzer tonen een duidelijk verschil tussen de verstrekte adviezen en de uitslag van de poll.

Bij partijen als PvdA en CDA is dat verschil minder. De PvdA scoort 13% van de adviezen en behaalt 16% in de poll, voor CDA zijn die cijfers 11% tegen 17% in de poll. De SP is met 25% de partij die de meeste stemmen zal krijgen, GroenLinks scoort 10% en die cijfers opgeteld bij de 16% voor de PvdA zou een krappe linkse meerderheid geven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten