Search
Close this search box.

Nieuw digitaal themakanaal NCRV Geloven

De NCRV en de Protestantse Kerk Nederland gaan samenwerken in het nieuwe digitale themakanaal NCRV Geloven, dat vanaf 24 december gaat uitzenden. In deze samenwerking verzorgt de Protestantse Kerk de registratie van twee kerkdiensten per week en eigen reportages uit plaatselijke gemeenten. De reportages worden gemaakt door vrijwilligers uit de gemeenten. Tevens neemt de Protestantse Kerk deel in de redactie van NCRV Geloven.

Gerard Oonk: “We bieden als protestants-christelijk geïnspireerde mediaorganisatie al levensbeschouwelijke programma’s via de publieke netten en zenders. Die ruimte is echter beperkt. Met het themakanaal spelen wij in op de groeiende behoefte die er in Nederland is naar nieuwe vormen van geloven. De samenwerking met de Protestantse Kerk biedt ons nog meer mogelijkheden om redactioneel, technisch en organisatorisch inhoud te geven aan dit themakanaal.”

Digitale televisieontvangst
Kabel- en telecommaatschappijen zijn momenteel hard bezig om Nederlandse huishoudens over te zetten van analoge naar digitale televisieontvangst. De verwachting is dat binnen drie jaar de helft van de Nederlandse huishoudens beschikt over de mogelijkheid om digitale televisie te ontvangen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten