Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe dagprogrammering Radio 5 slaat aan

Het gaat goed met de publieke zender Radio 5. In de maanden september en oktober heeft men het marktaandeel aanmerkelijk weten te verbeteren. De dagprogrammering van Radio 5 komt nu uit op een gemiddeld marktaandeel van 1,1%. Afgelopen jaar was dat gemiddeld 0,6%. In de doelgroep van Radio 5, de 55-plussers heeft een verdubbeling van het aandeel plaatsgevonden naar gemiddeld 2,6%.

De stijging is vooral te danken aan het feit dat de beoogde luisteraars gemiddeld 50% langer naar de zender luisteren. “Deze stijging bevestigt de reacties die wij van luisteraars binnen krijgen”, zegt Kees Toering, zendercoördinator Radio 5, “uit brieven en email lezen wij dagelijks hoe blij de luisteraar is met de muziekkeuze en de programmering overdag”.
 
Dagprogrammering
De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen programma’s als Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio personalities Henk Mouwe, Martine van Os, Jan Steeman, Hylco Span, Jeanne Kooijmans en Tom Herlaar. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten