Search
Close this search box.

NOS-gezicht Step Vaessen naar Al-Jazeera

NOS-correspondente Step Vaessen gaat voor Al-Jazeera International werken. De verslaggeefster is sinds 1996 het NOS-gezicht vanuit Jakarta. De NOS meldt woensdag dat ze haar taken voor de Nederlandse zender ook zal voortzetten. Al-Jazeera lanceert op 15 november de Engelstalige zender Al-Jazeera International. De eerste Engelstalige internationale nieuwszender die zijn hoofdkantoor in het Midden-Oosten heeft, zegt het nieuws vanuit een ander dan een Westers perspectief te brengen.

Het tv-station wil de concurrentie aangaan met de internationale nieuwszenders CNN International en BBC World. Vaessen werkt sinds 1994 bij de NOS. Na drie jaar bureauredactie Binnenland werd zij in 1997 NOS-correspondent in Indonesië. Behalve voor de NOS werkte zij ook voor ondermeer NOVA, De GPD en de Wereldomroep. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten