Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontvangstprobleem Omroep Gelderland verleden tijd

Omroep Gelderland had in het verleden regelmatig last van ontvangstproblemen bij haar kijkers. De oorzaak lag in de draadloze verbinding naar kabelexploitant UPC. Deze verbinding werkte onder bepaalde weersomstandigheden niet goed of soms zelfs helemaal niet, waardoor het beeld bij de kijkers op zwart ging.

Vanaf deze week krijgt UPC het signaal van Radio en TV Gelderland aangeleverd via een glasvezelkabel. Deze nieuwe verbinding zorgt ervoor dat UPC het signaal van Omroep Gelderland storingsvrij ontvangt en kan doorgeven via het kabelnet.

Satelliet
Naast ontvangst via de kabel is Omroep Gelderland sinds vorige week ook te ontvangen via de schotel. De regionale omroepen in heel Nederland hebben een satellietkanaal in gebruik genomen omdat vanaf 11 december alle analoge zenders in Nederland worden uitgeschakeld. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten