Search
Close this search box.

‘PCM doet toch niet mee met krant Boekhoorn’

PCM Uitgevers heeft de samenwerking met investeerder Marcel Boekhoorn afgebroken. Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag. Partijen hadden het plan om samen een nieuwe gratis krant uit te geven, als concurrent van Metro en Spits. Bronnen melden volgens de krant dat de deelname van PCM aan het project afgelopen weekend is afgeblazen.

Een maand geleden meldde PCM dat er een principeakkoord was met Boekhoorn. De uitgever zou 49% nemen in de nieuwe krant, Boekhoorn de rest. PCM zou het drukken van de krant verzorgen. Boekhoorn zou de redactionele invulling en de exploitatie voor zijn rekening nemen.

De afgelopen weken is het plan verder uitgewerkt. Volgens bronnen van het FD is het concept vorige week aan de commissarissen van PCM voorgelegd. De toezichthouders hebben dit voorstel afgeschoten. Het is onduidelijk of Boekhoorn het project nu op eigen kracht gaat voortzetten. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten