Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Russell Brand naar BBC Radio 2

Russell Brand krijgt zijn eigen show op BBC Radio 2. De komiek, MTV-veejay en ‘ex’ van topmodel Kate Moss zal een twee uur durende show op de zaterdagavond gaan presenteren. Daarnaast zal Brand een aantal comedyseries voor Radio 2 gaan ontwikkelen.

Met ingang van zaterdagavond 18 november zal Brand elke week te horen zijn tussen 21 en 23 uur met zijn eigen muziekshow. Om ruimte te creëren voor Brand wordt er het nodige geschoven in de programmering van BBC Radio 2. De show van Bob Harris, die normaal gesproken om 22 uur begint, zal daarom een uurtje later beginnen. Onduidelijk is of de show van Harris enkel een uur opschuift of met een uur wordt ingekort.

Naast een eigen show zal Brand ook gaan meehelpen aan het opzetten van een aantal comedyseries voor Radio 2. Deze zullen vanaf volgend jaar te horen zijn op de zender.

De komst van Brand op BBC Radio 2 heeft overigens ook gevolgen voor de radiozender BBC 6 Music. Op deze zender voor de betere popmuziek van de afgelopen 40 jaar, die te ontvangen is via DAB en internet, presenteert Brand zijn eigen show op de zondagochtend. Maar omdat hij op Radio 2 tot 23 uur te horen zal zijn, heeft Brand besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden voor 6 Music. Afgelopen zondag presenteerde hij dan ook zijn laatste ochtendshow voor de zender. Desondanks hoeven de luisteraars van 6 Music het niet te doen zonder een Russell op zondagochtend, want vanaf aanstaande zondagochtend zal komiek Russell Howard de show gaan overnemen.

Russell Brand maakte furore als veejay bij MTV, waar hij ondermeer ‘MTV Dance Floor Chart’ en ‘MTV Select’ presenteerde. In 2001 werd hij door de zender ontslagen toen zijn drugsverslaving aan het licht kwam en hij vlak na de terreuraanslagen in New York verkleed als Osama Bin Laden op zijn werk verscheen. Inmiddels is hij weer aan het werk voor de muziekzender. Naast MTV presenteerde Brand ook diverse programma’s rondom Big Brother op E4, het betaalkanaal van Channel 4.

Recent kwam Brand nog in het nieuws, omdat hij een relatie zou hebben met topmodel Kate Moss. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten