Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Talpa verandert naam tv-zender alsnog in ‘Tien’

Talpa verandert de naam van zijn televisiezender in ‘Tien’. Dat heeft de zender donderdag bekendgemaakt. Eigenaar John de Mol kan de zender zo alsnog de naam meegeven die hij bij de oprichting ervan voor ogen had. De rechter verbood De Mol eerder de naam Tien te voeren, omdat SBS eigenaar was van de naam TV10. De twee bedrijven hebben hun geschil hierover echter opgelost.

De zender Tien gaat 24 uur per dag uitzenden en krijgt daarmee ook de beschikking over dagtelevisie. De naamswijziging is volgens Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV, een logische stap.
‘Sinds enkele maanden voeren we al een cijfer 10 rechtsboven in het scherm, om zo duidelijkheid voor de kijker te scheppen op welke voorkeurspositie de zender is te vinden op de afstandsbediening’, aldus Goed. ‘Door deze naamswijziging zijn wij nog beter in staat de kijker hier vertrouwd mee te maken.’

De oude zendernaam Talpa, Latijn voor ‘mol’, verwijnt vanaf 16 december. Aan het begin van dit jaar werd Talpa al geschrapt als naam van de investeringsmaatschappij van John de Mol. Deze heet sinds 1 maart Cyrte Investments. Cyrte staat voor ‘vaste waarde’. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten