Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veranderingen bij Lite FM New York

De softpopzender 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City voert momenteel een aantal ingrijpende wijzigingen door in haar programmering. Eigenaar Clear Channel voert momenteel een bezuinigingsronde door in de ‘Big Apple’, waarbij twee grote namen door de zender op straat zijn gezet, zo meldt de ‘New York daily news’. In plaats hiervan zal Lite FM, dat sinds kort weer geheel in kersstemming is, ondermeer de show van Delilah gaan uitzenden in de avonduren.

Terwijl Clear Channel vorige week groots in het nieuws kwam omdat het wordt overgenomen door twee investeringsmaatschappijen, gaat de dagelijkse gang van zaken gewoon door bij het mediaconcern. En dat is ook bij de radiostations in New York City niet onopgemerkt gebleven. Lite FM, de best beluisterde radiozender in New York, heeft als gevolg hiervan twee grote namen op straat gezet. Voor ochtendman Bill Buchner viel na bijna 17 jaar het doek bij de zender. Al sinds 1988 was Buchner een vertrouwde stem op Lite FM. In de avond moest presentatrice J.J. Kennedy na 18 jaar het veld ruimen.

De ochtend op Lite FM wordt voortaan gepresenteerd door Christine Nagy, die de show samen met Buchner presenteerde, en Karen Carson, die voorheen in het weekend te horen was.

In de avonduren kunnen luisteraars van Lite FM voortaan naar het programma van Delilah Rene (foto)  luisteren. De show van Delilah is dagelijks via 200 radiostations in de Verenigde Staten te beluisteren en trekt ongeveer 7 miljoen, overwegend vrouwelijke, luisteraars. De show van Delilah is te vergelijken met ‘Lovesongs’ dat de afgelopen jaren werd uitgezonden door RTL FM: verzoekplaatjes en verhalen van luisteraars.

Overigens zendt Lite FM niet de standaard versie van Delilah uit, maar een speciaal op maat gemaakte versie. Hierdoor kan de zender deels haar eigen muziek invoegen in het programma. Ook de naam van het programma is anders, want in plaats van ‘Delilah at Night’, heet de show op Lite FM ‘Delilah’s Lite at Night’.

Overigens blijven de wijzigingen bij Clear Channel in New York niet alleen beperkt tot Lite FM. Bij de onderhandelingen tussen AFTRA, de vakbond voor radio- en televisiemakers, heeft Clear Channel het voor elkaar gekregen dat het voortaan ’s nachts gebruik mag maken van voicetracks. Want terwijl in de kleine en middelgrote radiomarkten in de Verenigde Staten hele radiostations van Clear Channel al op voicetracks draaien, werden in de grote radiomarkten nog 24 uur per dag overwegend live gepresenteerde programma’s uitgezonden. Maar ook hier lijkt nu langzaam een einde aan te komen, want de classic rockzender Q104 3 (WAXQ) en de dancezender 103.5 WKTU gaan hun live gepresenteerde nachtprogramma’s al vervangen door voicetracks. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten