Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wereldomroep in het teken van de verkiezingen

Nederlanders in het buitenland hoeven niets te missen van de Tweede Kamer verkiezingen in hun vaderland. De Wereldomroep zal aanstaande woensdag uitgebreid verslag doen van de gebeurtenissen, zowel via radio als televisie en internet.

Radio
Van 21 tot 01 uur Nederlandse tijd zullen onder meer reportages vanaf de partijbijeenkomsten te beluisteren zijn en aandacht besteed worden aan de stemresultaten van kiezers in het buitenland.

De uitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep zijn via diverse korte- en middengolffrequenties te ontvangen. Daarnaast zal de Wereldomroep, indien mogelijk, extra frequenties gaan inzetten. Een voorbeeld hiervan is de middengolffrequentie 1314 kHz vanuit Noorwegen, die speciaal voor de verkiezingsuitzendingen weer in de lucht gebracht zal worden, waarmee Noordwest Europa bediend zal worden. Tot 1 juli van dit jaar werd de frequentie 1314 AM gebruikt door de Noorse publieke radio, maar wegens bezuinigingen zijn deze uitzendingen gestaakt.

Een overzicht van de frequenties van de Wereldomroep is hier te vinden. Daarnaast is de Wereldomroep ook wereldwijd via de satelliet en internet te beluisteren.

Televisie
Ook op televisie zal uitgebreid aandacht besteed worden aan de verkiezingen. Woensdag zal BVN van 20.30 uur tot 0.30 uur de uitzendingen van ´NOS Actueel´ overnemen. Een dag eerder zal BVN het lijsttrekkersdebat en de conference van Freek de Jonge uitzenden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten