Search
Close this search box.

Zembla: ‘Afrekenen met de bouwfraude’

Precies vijf jaar geleden onthulde klokkenluider Ad Bos in het tv-programma Zembla het bestaan van een omvangrijke bouwfraude. Die uitzending leidde tot een parlementaire enquête waaruit inderdaad bleek dat de Nederlandse samenleving voor miljarden euro’s werd opgelicht door de bouwwereld. In de ‘Afrekenen met de bouwfraude’ blikt Zembla zondag (12 november) om 22.05 uur op Nederland 3 terug en wordt de balans opgemaakt.

Wat zijn de consequenties geweest voor de bouwers en hoe gaat het nu met de klokkenluiders? Justitie heeft maar vier van de 1300 betrokken bouwbedrijven vervolgd. Tien bouwbestuurders kwamen voor de rechter die boetes kregen variërend vanaf slechts  3000 tot 100.000 euro. Ook zijn enkele taakstraffen vergeven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten