Headlines uit de krant: vrijdag 5 januari

De ziekenomroep Amphia Radio in Breda houdt er na zestig jaar mee op. Zondagmiddag om twee uur ging de stekker eruit. Uit een intern onderzoek van het Amphia Molengracht Ziekenhuis naar de luisterdichtheid blijkt dat er slechts vier patiënten naar de omroep zouden luisteren. Volgens radiomaker Walter van Gennip kloppen die cijfers niet. Hij deed zelf onderzoek en het aantal luisteraars zou veel hoger liggen.

Toch is de raad van bestuur van het ziekenhuis onverbiddelijk en moeten de vrijwilligers de uitzendingen stoppen. Lees verder

Kabel
Klanten van Delta Kabel die vorige maand zijn overgestapt op digitale televisie, hebben mogelijk een smartcard die niet goed functioneert. Bij Delta zijn klachten binnengekomen over niet te ontvangen zenders en onbereikbare film- en sportpakketten. Gebleken is dat in een partij van duizend smartcards exemplaren zaten die fouten bevatten. Tot nu toe zijn bij Delta vijftig gevallen daarvan bekend. Lees verder

CNN
CNN heeft zich er dinsdag voor verontschuldigd dat het de naam van de Amerikaanse senator Barack Obama heeft verwisseld met die van Al-Qaida-leider Osama bin Laden. CNN zond maandag een programmaonderdeel uit onder de titel ‘Where’s Obama?’ in plaats van ‘Where’s Osama?’ (Waar is Osama?). Lees verder

Zendpiraten
Zendpiraten in Noord en Oost-Nederland maken steeds vaker gebruik van zware zenders. Dat zegt het Agentschap Telecom. Volgens het agentschap neemt het aantal piraten gestaag af. Toch leidt dit niet tot minder storingen, omdat de overgebleven piraten gebruik maken van zenders met een groter vermogen. Hun uitzendingen gaan vaak gepaard met grote buurtfeesten en het Agentschap Telecom is dan ook van plan om daar in het nieuwe jaar vaker binnen te vallen. Lees verder

Pers
Dj’s Annemieke Schollaardt en Eddy Zoëy zitten vast in Afghanistan. Hun vlucht vanuit Kabul naar vliegbasis Eindhoven kan donderdag niet vertrekken wegens sneeuwbuien, meldden woordvoerders van de Wereldomroep en de Koninklijke Luchtmacht. Lees verder

Kabelnet
De meeste inwoners van Waterland krijgen er binnenkort een flink aantal tv- en radiozenders bij. Daarnaast worden allerlei kabeldiensten mogelijk in Waterland, die nu nog niet beschikbaar zijn omdat het kabelnet is verouderd. Na een modernisering van het net kunnen Waterlanders digitale tv ontvangen, maar ook internetten en telefoneren via de kabel. Lees verder

IJsje
RTL4 en SBS6 vallen opnieuw over elkaar heen om hun mateloos populaire ijsdansshows. SBS maakte woensdag bekend Sterren dansen op het IJs te vervroegen naar 12 januari. Woensdagavond bleek waarom… Ook RTL, dat eerst in alle talen zweeg over een vervolg op Dancing on Ice, blijkt over anderhalve week de schaatsen toch weer onder te binden. Lees verder

Stijl
Steengeyl, het tv-programma van jongerenomroep BNN en weblog Geenstijl.nl, wordt pas vanaf 2 februari uitgezonden, zo meldt internetmagazine Bright. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het programma op 12 januari van start zou gaan. Volgens BNN zou de reden van het uitstel ‘programmatisch’ zijn. Het programma wordt volgens BNN “tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend”. Lees verder

Belg
Eurosong was het best bekeken programma van 2006. In de top 100 van Vlaamse programma’s staan Witse op de tweede en FC De Kampioenen op de derde plaats. Dat blijkt uit de top 100 van hoogste kijkcijfers die Audimetrie woensdag bekend maakte. In de top 100 staan 56 programma’s van Eén, 31 van VTM, 7 van Canvas, 5 van KANAALTWEE en eentje van VT4. Lees verder

SBS6
SBS6 gaat een speciale editie maken van het afslankprogramma De Afvallers waarin dikke bekende Nederlanders (BN’ers) de strijd met hun overgewicht aangaan. In ‘De Afvallers met Sterren’ proberen acht prominenten binnen drie maanden zoveel mogelijk overgewicht te verliezen. Lees verder

Stop
Dierenarts Henk Lommers stopt met het presenteren van dierenprogramma’s bij de AVRO. De samenwerking tussen de twee is in goed overleg per 1 januari 2007 beëindigd, meldde een AVRO-woordvoerder donderdag. Volgens hem stopt de samenwerking omdat er bij Publieke Omroep minder ruimte is voor programma’s over dier en natuur. Lees verder

Endemol
Donderdagavond de finale plaats van Big Brother in Second Life. Er kwamen 13.000 unieke bezoekers op af, goed voor zo’n 1.500 stemmen per week. Hoe groot is de betekenis van Second Life?? Lees verder