Interview met Norah Jones op Radio 2

Zangeres Norah Jones staat deze week centraal op Radio 2. Deejay Hans Schiffers had onlangs een interview met de Amerikaanse zangeres. Elke werkdag wordt een deel van het interview in Schiffers.FM, tussen 14.00 en 17.00 uur, uitgezonden. Het interview gaat voornamelijk over het nieuwe album van Norah Jones, ‘Not too late’, dat de deze week zijn Nederlandse première beleeft. Het album is ook meteen gebombardeerd tot Radio 2 cd.

De gehele week komen er in alle Radio 2-programma’s vele nummers van het inmiddels derde soloalbum van Norah Jones  voorbij. De nieuwe plaat werd voorafgegaan door de single ‘Thinking about you’, die het al eerder tot Paradeplaat op Radio 2 schopte.

Jones debuutalbum ‘Come away from me’ uit 2002 bleek wereldwijd met 19 miljoen verkochte albums een groot succes. Alleen in Nederland gingen er ruim 250.000 albums over de toonbank. De plaat werd bekroond met maar liefst vijf  Grammy awards. Ook de opvolger van Jones, dochter van jazz-zangeres Sue Jones en sitarspeler Ravi Shankar, ‘Feels like home’ uit 2004 deed het goed.

Opmerkelijk is dat beide albums van de 27-jarige Norah Jones geen hits hebben opgeleverd in de Nederlandse Top 40. De bekende singles ‘Don’t know why’ en ‘Sunrise’ hebben wel een plaatsje weten te bemachtigen in de Top 2000, een lijst die door luisteraars en muziekliefhebbers is samengesteld. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten