Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tom Mulder praat over zijn hersenbloeding

Tom Mulder, ex-deejay bij Radio 10 Gold, werd in augustus 2004 getroffen door een hersenbloeding. Deze gebeurtenis zette zijn leven en dat van zijn vrouw Simone volledig op zijn kop. In de uitzending van het RTL 4-programma ‘Mens & Lijf’ op zondag 14 januari (tussen 11.05 en 11.30 uur) spreekt Mulder voor het eerst in een televisie-interview over zijn hersenbloeding en de impact van zijn beroerte op zijn leven en dat van zijn vrouw.

Op de dag des onheils werd Mulder tijdens het tuinieren plotseling niet lekker nadat hij iets had horen knappen in zijn hoofd. Hij besefte onmiddellijk dat er iets mis was. Mulder belandde in het ziekenhuis en ging een intensieve herstelperiode tegemoet. 
Hoewel zijn moeder ook een hersenbloeding heeft gehad en Mulder zelf een hoge bloeddruk had, was hij totaal niet voorbereid op een hersenbloeding: “Dat gebeurt een ander, dat gebeurt jou niet.” Over de periode na de hersenbloeding zegt Mulder: “Het vervelendst vond ik dat machteloze gevoel, die afhankelijkheid.”

Inmiddels kan Mulder zichzelf weer goed redden. In april 2006 keerde hij zelfs weer even terug bij Radio 10 Gold. Het is afwachten in hoeverre Mulder weer volledig zal herstellen. Zelf is hij ervan overtuigd dat het voor honderd procent goed komt. Volgens de dokter heeft hij erg veel geluk gehad en is hij door het oog van de naald gekropen. Zijn vrouw Simone noemt hun beider positieve instelling als één van de oorzaken voor zijn voorspoedige herstel.

Mulder begon zijn carrière in 1969 bij Radio Veronica, en vertrok in 1973 naar de TROS waar hij onder andere het programma ’50 Pop of een Envelop presenteerde. In 1991 maakte hij zijn entree bij Radio 10 Gold, waar hij tevens programmadirecteur werd. Velen kennen hem als dé stem van Radio 10 Gold. In 2004 won Mulder de Marconi Oeuvre-Award, een belangrijke radiovakprijs. [Radiowereld.NL]